Ostali sportovi

Hrvatski atletičari ostaju šesti, Čeko pobijedio u skoku u dalj

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 21.06.2023.
Hrvatski atletičari ostaju šesti, Čeko pobijedio u skoku u dalj
Foto: FaH

Hrvatska atletska reprezentacija nastavila je s nastupom na ekipnom natjecanju na Europskim igrama u Poljskoj. Izdvaja se pobjeda Marka Čeke u skoku u dalj...

Kao i nakon prvog dana natjecanja, tako se hrvatska atletska reprezentacija i nakon drugog dana nalazi na šestom mjestu ekipnog dijela Europskih igara u Poljskoj.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U uvodnom dijelu srijede dva odlična rezultata pomaknula su Hrvatsku na četvrto mjesto ukupne ljestvice, no do kraja dana skliznula je Hrvatska za dvije pozicije prema dolje i posljednji dan, četvrtak, čeka sa šeste pozicije.

Matija Gregurić bio je četvrti u bacanju kladiva s rezultatom 72.91m. Ispred njega su se plasirali jedino Ukrajinac Kohan (77.03m), Mađar Varga (73.75) i Estonac Kelly (73.08m).

Potom je uslijedio najbolji hrvatski atletski rezultat dana, točnije, pobjeda u skoku u dalj za koju je zaslužan Marko Čeko s ostvarenih 7.86 metara. Iza njega su ostali Litavac Vadeikis (7.80m) i Bugar Sarabojukov (7.78m).

Nakon toga je hrvatska reprezentacija ostvarivala nešto slabije rezultate, a izdvojimo šesta mjesta Marina Markovića u disku (61.72m) te Paole Borović u troskoku (13.42m).

Prije posljednjeg dana Hrvatska na šestom mjestu ima 222.5 bodova. Ispred su vodeća Mađarska (331 bod), druga Ukrajina (293.5), treća Slovenija (266.5), četvrta Litva (231) i peta Rumunjska (228).

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!