Rukomet

Hrvatska protiv Poljske za prenošenje maksimalnog broja bodova u sljedeći krug

Branimir Korać • četvrtak, 22.06.2023.
Hrvatska protiv Poljske za prenošenje maksimalnog broja bodova u sljedeći krug

Drugo kolo prve faze natjecanja Svjetskog prvenstva do 21 godine za rukometaše Hrvatskoj donosi dvoboj protiv Poljske. Vrlo važan susret zbog prenošenja bodova u sljedeću fazu natjecanja...

U Grčkoj i Njemačkoj održava se Svjetsko prvenstvo za rukometaše do 21 godine, a Hrvatska danas igra susret drugog kola u skupini protiv Poljske. Obje reprezentacije dobro su startale, Hrvatska je slavila protiv Francuske, a Poljska je bila bolja od SAD-a.

Igraj na Poljska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izabranici Andrije Nikolića krenuli su odličnim nastupom i vrijednom pobjedom protiv Francuske 27:26. Ne samo rezultat, dobar je bio i nastup, Hrvatska je imala u pravo vrijeme igrače koji su preuzimali odgovornost.

S Dominikom Kuzmanovićem i Matejom Mandićem Hrvatska ima možda i najbolji vratarski dvojac na Prvenstvu i to je već u startu od velikog značaja. Pokazalo se to i u susretu protiv Francuske kada su branili kada je trebalo.

Ta pobjeda je od ogromnog značaja, ali jednako je bitna kao i ova u današnjem dvoboju protiv Poljske. S tom pobjedom Hrvatska bi osigurala prenošenje maksimalnog broja bodova u sljedeću fazu natjecanja što je iznimno bitno u borbi za nokaut fazu.

Za razliku od Hrvatske koja je imala težak i zahtjevan posao, Poljska je imala jednostavan start. Igrala je protiv totalnog autsajdera skupine, reprezentacije SAD-a, te je upisala vrlo visoku pobjedu 47:22.

Teško je procijeniti snagu Poljske na osnovu te utakmice, ali takva pobjeda može podići samopouzdanje jednako kao što je i Hrvatima podigla pobjeda protiv Francuske.

Što su rekli

Zugmunt Kamys, izbornik Poljske: "Već u svim pripremnim utakmicama igrači su pokazali veliku taktičku disciplinu i hrabrost. Vjerujemo od početka da možemo ostvariti pozitivan rezultat i tome smo sto posto posvećeni. Još uvijek možemo neke stvari popraviti, ali vjerujem u momčad i vjerujem da ćemo se boriti za visok plasman."

Mjesto, vrijeme, suci

Magdeburg, Getec Arena, 17:15

Nedostaju

Poljska: -

Hrvatska: -

Prošli međusobni susret

Prošle godina na Europskom prvenstvu do 20 godina Poljska je svladala Hrvatsku u utakmici za 13. mjesto. Poljaci su slavili nakon raspucavanja i s 33:31 završili nastup kao 13.

Prognoza

Zanimljiv i neizvjestan dvoboj, a Hrvatska ulazi u utakmicu kao blagi favorit. Poljaci imaju dobru reprezentaciju, no ako je slavila protiv Francuske, Hrvatska ,može slaviti i protiv Poljske.

FOTO: RK Nexe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!