Rukomet

Hrvatski rukometaši na pijesku poraženi u četvrtfinalu Europskih igara

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 21.06.2023.
Hrvatski rukometaši na pijesku poraženi u četvrtfinalu Europskih igara
Foto: FaH

Drugi je dan turnira u rukometu na pijesku na Europskim igrama. Tarnow Beach Arena danas je ugostila mnogobrojne pjeskaške klasike, a Hrvatska je završnu utakmicu grupne faze igrala protiv Europskih prvaka – Mađara. Nakon završene grupne faze, odigrala je utakmicu četvrtfinala protiv Danske u kojoj su seniori upisali poraz...

Prvi susret dana, hrvatski seniori igrali su protiv reprezentacije Mađarske. Prvi set započeo je vrlo izjednačenom igrom s obje strane, Hrvatska je napravila nekoliko grešaka u napadu koje su Mađarsku dovele do vodstva. U šestoj minuti, hrvatski pjeskaši dolaze do prvog vodstva u setu, a u konačnici i do osvajanja istog. Posljednji pogodak u prvom setu za Hrvatsku postiže Nikola Finek.

U drugom setu, Hrvati su nastavili u ritmom koji su postavili u prvom setu i poveli 4:0. Odličnom igrom u obrani i napadu, došla je do treće pobjede na turniru, a konačan rezultat utakmice bio je 2:0 (26:19, 28:18). Pobjedom protiv Mađarske, Hrvatska je u četvrtfinale prošla s prvog mjesta u grupi A. Najbolji u redovima Hrvatske bili su Ivan Dumenčić (18 poena) i Lucian Bura (16 poena).

Nakon tri pobjede u grupnoj fazi, Hrvatsku je u četvrtfinalnu čekala Danska, četvrtoplasirana ekipa iz grupe B. U zadnjih nekoliko godina, protiv reprezentacije Danske odigrali su veliki broj eliminacijskih utakmica pa tako i finale prošlog Svjetskog prvenstva u Heraklionu.

Danska je bolje otvorila susret i povela, a prednost s početka utakmice uspješno su održavali cijeli set i došli do rezultata 25:22. Drugi set započeo je izjednačenom igrom, a Dominik Marković imao je nekoliko dobrih reakcija na vratima Hrvatske što je dovelo do vodstva Hrvatske i pobjede u drugom setu. Nakon dva seta slijedilo je raspucavanje u kojem je nakon pet serija i dalje rezultat bio izjednačen. Pobjedu u raspucavanju ostvarila je Danska 1:2 (22:25, 23:20, 12:13). Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Nikola Finek (19 poena).

"Malo slabiji ulazak u utakmicu kaoštao nas je zaostatka od 4-6 poena koje smo kasnije pokušavali stići cijeli set, no na kraju nismo uspjeli. Drugi smo set odigrali na razini te smo došli do raspucavanja koje je ovaj put za jedan poen otišlo na stranu protivnika. Razočarani smo rezultatom pogotovo jer smo na Igre došli s ciljem osvajanja medalje. Sada je najbitnije oporaviti se, dignuti glave i pokazati do kraja turnira da se radilo samo o jednom lošem trenutku koji je nažalost došao u najbitnijoj utakmici", poraz protiv Danske analizirao je izbornik Paradžik.

Četvrtfinalnu utakmicu protiv Danske prokomentirao je i Filip Goričanec. "Nakon tri pobjede u skupini, dogodilo se ono najgore, a to je poraz u četvrtfinalu protiv Danske. Loše smo krenuli u prvi set, imali sam par promašenih zicera i to je omogućilo Dancima da se odvoje na četiri razlike koje su održavali kroz cijeli set. U drugi set smo ušli fokusiraniji i pametniji u obrani i napadu što je rezultiralo osvojenim setom. Raspucavanje je uvijek lutrija te je ovaj put otišla na stranu Danske. Dalje nas čeka Njemačka u razigravanju za peto mjesto, idemo dati sve od sebe i pokušati pobijediti."

Posljednjeg dana turnira u rukometu na pijesku na Europskim igrama, seniore očekuju još dvije utakmice doigravanja od 5. do 8. mjesta, a prvu će igrati protiv Njemačke u 10 sati.

BHC.com.hr

FOTO: HINA/HOO/ds

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!