Nogomet

Barcelona na korak do treće titule zaredom, Jaen želi produžiti finalnu seriju

Petar Jenjić • petak, 23.06.2023.
Barcelona na korak do treće titule zaredom, Jaen želi produžiti finalnu seriju
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Večeras je u Jaenu na rasporedu treća finalna utakmica doigravanja za naslov prvaka Španjolske u futsalu. Istoimeni domaćin ugostit će Barcelonu koja je slavila u prve dvije utakmice i na korak je do nove titule...

Pred nama je treća utakmica finala doigravanja za futsal prvaka Španjolske, a prvu meč loptu za titulu imat će Barcelona kojoj slijedi gostovanje kod Jaena.

Igraj na Jaen - Barcelona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Katalonska momčad u potrazi je za trećom uzastopnom titulom i sedmom ukupno, a u prve dvije utakmice, odigrane u svojoj Palau Blaugrani, upisala je dvije pobjede. Prvo je tijesno slavila s 3:2, da bi nakon toga bila puno uvjerljivija i pobijedila s 5:2, iako je do zadnjih sedam minuta imala pet pogodaka prednosti.

Ove dvije ekipe susrele su se ove sezone ukupno pet puta, a Barcelona je upisala tri pobjede, dok su dva dvoboja završila remijem. Domaćin definitivno ima svoje adute, nije bez šanse, a posebno kada na to nadodamo da je Olivo Arena rasprodana i da će ekipu bodriti šest i pol tisuća navijača.

U svojoj povijesti Jean nikada ranije nije bio prvak države, dok je tri puta osvajao nacionalni Kup. Najveće utakmice u povijesti definitivno su razlog za jako velik interes za susret koji bi mogao biti itekako dramatičan, posebno ako domaćin dođe do vodstva.

Regularni dio sezone Barcelona je završila na drugom mjestu iza Palma Futsala sa 64 boda iz 30 utakmica, doigravanje je otvorila s 2-0 u seriji protiv Valdepenasa, a zatim je istim rezultatom prošla je Movistar Inter. U kadru momčadi neće biti Lozana i Adolfa zbog ozljeda, a oba igrača putovat će s ostatkom momčadi kao podrška.

S druge strane, Jaen je regularni dio sezone zaključio na četvrtom mjestu sa 60 bodova nakon 30 kola. U četvrtfinalu doigravanja prvo je bio bolji od ElPozo Murcije s 2-0, da bi za ulazak u finale svladao spomenute prve nositelje Palmu Futsal istim rezultatom.

Što su rekli

Daniel Rodriguez, trener Jaena: "Igramo još barem 40 minuta, a cilj je, naravno, pobijediti i iznuditi četvrtu utakmicu u nedjelju. Očekujem jednak angažman protiv suparnika čiji potencijal i dubinu na klupe jako dobro poznajemo."

Jesus Velasco, trener Barcelone: "Moramo pokušati na sve moguće načine spriječiti Jaén da preuzme vodstvo na semaforu i vidi priliku za povratak. Za njih je to povijesna utakmica i moramo biti spremni protiv igrača i navijača koji neće nimalo spustiti ruke i koji će izaći s dodatnom motivacijom pokušati iznuditi petu utakmicu na Palau."

Mjesto, vrijeme, suci

Olivo Arena, Jaen, 21:30

Suci: Felipe Madorrán, Urdanoz Apezteguia

Nedostaju

Jaen: (-)

Barcelona: Lozano, Adolfo (ozljede)

Zadnji susret

Barcelona je odigrala odlično i slavila s visokih 5:2, a u nijednom trenutku nije bila u opasnosti izgubiti. Tek su u završnici gosti s dva gola ublažili poraz.

Prognoza

Na temelju prošlih utakmica i činjenice da od Jaena nisu izgubili još od 2017. godine, prognoziramo da će se večeras Barcelona okruniti naslovom prvaka.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!