Nogomet

SAD se priprema za Gold Cup, Pulišić na odmoru: 'Želim radost ponovno pronaći na klupskom nivou'

Petar Jenjić • petak, 23.06.2023.
SAD se priprema za Gold Cup, Pulišić na odmoru: 'Želim radost ponovno pronaći na klupskom nivou'
Foto: EPA

Reprezentacija SAD-a nastupa na Gold Cupu u poprilično izmijenjenom sastavu, a prvi protivnik bit će Jamajka. Dok se njegovi suigrači budu borili za trofej, Christian Pulišić je na odmoru i mora razlučiti što će s nastavkom karijere...

Nakon osvajanja sjevernoameričke Lige nacija, pred reprezentacijom SAD-a nastup je u Gold Cupu. U prvoj utakmici, koja će se igrati na Soldier Fieldu u Chicagu u noći sa subote na nedjelju, ugostit će Jamajku.

Igraj na SAD - Jamajka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prošli vikend odradili smo posao i osvojili trofej, a sada je vrijeme za potpunu promjenu brzina i osvajanje još jednog. To smo uspjeli 2021. godine i znamo da je odlično i za federaciju i za naše igrače kako bi iskoristili priliku iskazati se tamo gdje inače ne bi", rekao je vratar Matt Turner.

Turner je jedan od petorice igrača SAD-a koji je ostao u kadru za ovo natjecanje nakon Lige nacija. Uz njega tu su: još jedan vratar Sean Johnson, branič Miles Robinson, veznjak Alan Sonara i napadač Alex Zendejas.

Na odmor odlazi i Christian Pulišić koji će iskoristiti vrijeme za razmisliti gdje će dalje. Očekuje se odlazak iz Chelseaja.

"Apsolutno mi treba vrijeme u kojem mogu razlučiti što se događa i što je najbolje za moju budućnost, da odem negdje gdje mogu igrati, imati povjerenje i osjećati se dobro u onome što radim. Želim radost ponovno pronaći na klupskom nivou."

FOTO: EPA/Mohamed Messara

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!