Košarka

Odluka pada u majstorici: Armani Milano ili Virtus Bologna?

Petar Jenjić • petak, 23.06.2023.
Odluka pada u majstorici: Armani Milano ili Virtus Bologna?
Foto: EPA

Armani Milano i Virtus Bologna igraju za naslov prvaka Italije. U šest prethodnih utakmica uvijek je slavio domaćin, a hoće li i večeras, ostaje nam saznati...

Pred nama je posljednja, sedma utakmica doigravanja za naslov prvaka Italije. Ni ona šesta nije nam donijela break, a time i rješenje pitanja prvaka. I šesti puta domaćin je upisao pobjedu, a prije dva dana je to bila Virtus Bologna.

Igraj na Olimpia Milano - Virtus Bologna na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pred svojim navijačima Bologna je slavila rezultatom 85:66 i tako izjednačila na 3-3 u seriji. Majstorica će se igrati u Milanu 23. lipnja, a hoće li Armani doći do 30. naslova ili Bologna do 17. titule, ostaje nam saznati.

Prekjučer ipak nije bilo toliko napeto do samog kraja, kao što je bio slučaj u prethodnim utakmicama. Drama je izostala prije svega zahvaljujući izvrsnoj domaćoj ekipi koja je u završnih deset minuta prelomila dvoboj u svoju korist. Ne samo prelomila, nego odigrala sjajno. Dojam je bio da gosti samo čekaju kraj da se mogu početi pripremati za sedmu.

Podsjetimo još jednom, ni jednoj ni drugoj ekipi sezona u Euroligi nije bila bajna pa im prvenstvo dođe kao iskupljenje. Momčad Ettorea Messine bila je nešto bolja u Europi po rezultatima, ali ne i u omjeru s Virtusom.

U dvije europske utakmice Sergio Scariolo je nadmudrio kolegu iz Milana. Uz to Milano nijednom ove sezone nije slavio na gostovanju u Bologni, dok Virtus je u Milanu. Što se tiče prvenstva, možda je danas došlo vrijeme za prekidanje toga niza pa Virtus uzme u gostima ono što želi.

Što su rekli

Ettore Messina, trener Armani Milana: Sedma utakmica zapravo je jednostavna, morat ćemo bolje nego danas: zgrabiti više skokova i puno bolje braniti. Čitat ćemo o tome koliki je pritisak, o domaćem faktoru, čitat ćemo da nije bilo gostujućih pobjeda, a na kraju je bitno igrati bolje. Ako mi budemo igrali bolje, mi ćemo pobijediti, inače će oni, to je jasno"

Sergio Scariolo, trener Virtus Bologne: Razmislit ćemo o sedmoj utakmici, vidjet ćemo je ponovno, razmisliti o stvarima koje smo napravili i pokušati predvidjeti prilagodbe koje će oni napraviti. Morat ćemo se pripremiti s dosta samopouzdanja i smirenosti na ovu utakmicu jer na svojim ramenima nemamo velik teret u smislu odgovornosti, ali imamo želju, želju, da se nastavimo natjecati s velikim ponosom kao što smo i činili sve do sada."

Mjesto, vrijeme

Mediolanum Forum, Milano, 20:30

Forma

Virtus Bologna - Armani Milano 85:66
Armani Milano - Virtus Bologna 79:72
Virtus Bologna - Armani Milano 93:89 (nakon produžetaka)
Virtus Bologna - Armani Milano 69:61
Armani Milano - Virtus Bologna 79:76

Zadnji susret

Početkom druge četvrtine Virtus je preuzeo vodstvo i nije ga ispuštao. Do prve dvoznamenkaste prednosti stigao je početkom drugog poluvremena, a na ulasku zadnjih deset minuta vodio je sa 67:59. Posljednju dionicu otvorio je serijom 16:4 i prelomio susret do konačnih 85:66.

Prognoza

Svi domaćini do sada su dolazili do pobjede, ali gotovo pa svaka od tih utakmica određena je u samoj završnici, osim ove posljednje. Ipak vjerujemo da će jedna ekipa uspjeti prekinuti niz domaćina te da će to večeras biti Virtus.

FOTO: EPA/Georgia Panagopoulou

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!