Rukomet

Mladi hrvatski rukometaši održali lekciju Amerikancima za potvrdu prolaza u sljedeću fazu SP-a

Branimir Korać • petak, 23.06.2023.
Mladi hrvatski rukometaši održali lekciju Amerikancima za potvrdu prolaza u sljedeću fazu SP-a

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je očekivanu pobjedu protiv SAD-a i izborila prolaz u sljedeću fazu natjecanja na Svjetskom prvenstvu do 21 godine...

Izabranici Andrije Nikolića imali su jednostavan posao u trećem kolu grupne faze. Nakon teških susreta u prva dva kola protiv Francuske i Poljske, Hrvatska je u trećem kolu odradila "rastrčavanje" protiv SAD-a.

Igraj na utakmice SP-a U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Velika razlika u kvaliteta bila je poznata i prije samog početka susreta u kojem je Hrvatska u potpunosti dominirala od prve minute i nije dopustila Amerikancima da uopće pomisle na povratak u utakmicu.

Već sam početak susreta i vodstvo 4:0 pokazali su Amerikancima da se nemaju čemu nadati iz ovog susreta.

Do odlaska na odmor razlika je samo rasla i Hrvatska je na poluvremenu imala vodstvo 22:10. Dominik Kuzmanović već tada je bio na 11 obrana i u nastavku susreta nije niti bilo potrebe za njegovim ulaskom u igru.

Prednost Hrvatske nastavila je rasti do kraja susreta koji je okončan pobjedom Hrvatske 48:23. S koje pozicije će Hrvatska u sljedeću fazu i koliko će bodova prenijeti, znat će se nakon dvoboja između Francuske i Poljske.

Najbolji u hrvatskom sastavu bili su Ivan Barbić s deset golova iz deset pokušaja, Matija Car sa sedam golova i Zlatko Raužan sa šest. Kod SAD-a Benjamin Edwards postigao je pet golova.

SP U-21, treće kolo:
Hrvatska - SAD 48:23

FOTO: HRS/kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!