Rukomet

Poljaci izvukli remi s mladim hrvatskim rukometašima u posljednjim sekundama

Krešimir Milić • četvrtak, 22.06.2023.
Poljaci izvukli remi s mladim hrvatskim rukometašima u posljednjim sekundama

U dramatičnoj borbi pred kraj susreta Poljska je izvukla remi s Hrvatskom. Poljaci su imala vodstvo u prvom dijelu, a u drugom je Hrvatska preokrenula…

Nakon vrijedne pobjede protiv Francuza na otvaranju Svjetskog prvenstva do 21 godine, hrvatski rukometaši u drugoj utakmici remizirali su s Poljskom 30:30. Pobjedu su ispustili mladi hrvatski reprezentativci u posljednjoj sekundi kad je Marcel Nowak pogodio za izjednačenje i konačan rezultat.

Igraj na utakmice SP-a U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je do pobjede mogla preokretom nakon što je prvi dio pripao Poljacima. Imali su vodstvo mladi poljski rukometaši nakon prvog dijela od 15:13, a imali su tri minute prije kraja i vodstvo od pet golova razlike koje su naši rukometaši smanjili.

Drugi dio Hrvatska otvara golom Roka Malina koji smanjuje na gol zaostatka, ali Poljaci serijom 4:2 ponovno rade razliku. Hršak, Car i Lisac golovima u tri uzastopna napada smanjili su ponovno na gol razlike, a onda u 52. minuti Hrvatska dolazi do prvog izjednačenja od četvrte minute susreta, a minutu kasnije i do prvog vodstva od 26:25 golom Lisca sa sedam metara.

U posljednjim minutama krenula je prava dramatična borba, a Hrvatska je imala i dva gola prednost. Četiri sekunde prije kraja Hršak je pogodio za vodstvo Hrvatske 30:29, ali u posljednjoj sekundi Nowak zabija za izjednačenje.

Najviše golova u redovima Hrvatske postigao je Marin Lisac koji je u remiju zabio osam pogodaka, a sa šest ga je pratio Matija Car.

Poljska je zbog bolje gol-razlike na prvom mjestu skupine A s tri boda u kojoj su još Francuska i SAD. Hrvatska je na drugom mjestu s istim brojem bodova kao i Poljaci.

Ova utakmica bila je od velikog značaja za prenošenje maksimalnog broja bodova u sljedeću fazu natjecanja. Hrvatska ima još uvijek šansu za prvo mjesto, ako bude slavila protiv SAD-a, a Francuzi pobjede Poljake u trećoj utakmici.

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!