Nogomet

UEFA bez milosti: Budimirova Osasuna izbačena iz Europe zbog događanja od prije devet godina

Branimir Korać • petak, 23.06.2023.
UEFA bez milosti: Budimirova Osasuna izbačena iz Europe zbog događanja od prije devet godina
Foto: EPA

Krovna europska nogometna organizacija, UEFA, objavila je kako je donijela odluku u slučaju Osasune i to tako što ju je izbacila iz Europe...

Ono od čega su najviše strahovali u klubu iz Pamplone, na kraju se i dogodilo. UEFA je izbacila Osasunu iz Europe i spriječila je u izlasku u Europu nakon 17 godina.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U posljednjem nastupu u Europi u Kupu Uefe u sezoni 2006/2007 izbacila je Rangerse, Bordeaux, Bayer Leverkusen i na kraju ispala u polufinalu od Seville.

U netom završenoj sezoni pošteno je na travnjaku izborila kvalifikacije za Konferencijsku ligu, ali UEFA joj je uskratila dozvolu za nastup.

Razlog izbacivanja iz Europe je presuda protiv bivše uprave Osasune koja je proglašena krivom zbog namještanja utakmica i slučajeva iz 2014. godine.

U Osasuni su bili spremni na ovakvu odluku Uefe iako izražavaju žaljenje što je došlo do takve presude i izbacivanja iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Osasunu će zamijeniti Athletic Bilbao koji je također bio spreman na ovakav rasplet. Ante Budimir tako na žalost ipak neće nastupiti u europskoj konkurenciji.

Foto: EPA/Jesus Diges

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!