Ostali sportovi

Jana Cvjetko srebrna, Nika Markulin brončana na Europskom kadetskom prvenstvu u judu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 23.06.2023.
Jana Cvjetko srebrna, Nika Markulin brončana na Europskom kadetskom prvenstvu u judu

Ovaj tjedan na Europskom kadetskom (U-18) prvenstvu koje se održava od 22. do 25. lipnja u Odivelasu, devet od 14 svjetskih rangiranih brojeva jedan natječe se u Portugalu...

Drugog dana natjecanja osvojene su dvije medalje za Hrvatsku, obje u kategoriji -63kg. Jana Cvjetko (JK Black belt – Zagreb) osvojila je srebrno odličje, dok je Nika Markulin osvojila brončanu medalju (JK Jaska – Jastrebarsko).

Jana Cvjetko, inače mlađa sestra viceprvakinje svijeta iz 2022. godine Lare, danas je imala borbu za zlatno odličje protiv Turkinje Sinem Oruc. Sjajno je Cvjetko otvorila borbu, agresivno, no dva odlična pokušaja bacanja koja je imala Oruc za dlaku izbjegava bodovanje. U nastavku borbe Oruc je iznenadila našu predstavnicu, kontrirala je te u konačnici osvojila zlatno odličje.

Cvjetko je danas imala pet borbi, četiri pobjede i poraz. U prvom kolu savladala je Matildu Jotu (Portugal), da bi niz nastavila protiv Helene Rottenhofer (Austrija), Kristine Opanasenko (Ukrajina) i Magde Glubiak (Poljska).

Za drugu kolajnu u kategoriji -63kg pobrinula se Nika Markulin koja je u borbi za brončanu medalju pobijedila Ukrajinku Kristinu Opansenko.

U eliminacijskim borbama Markulin je savladala Jelenu Nišavić (Srbija), Mai Noerskov (Danska), Mailu Pagliaro (Italija) dok polufinale gubi baš od osvjajačice europske titule Oruc (Turska).

Uz djevojke danas su nastupili Luka Katić (JK Osijek) i Paolo Krajcar (JK Istarski borac – Pula). Nakon što je kao jedan od nositelja prvo kolo bio slobodan, Katić u drugom kolu gubi od Nijemca Raphaela Akota, dok je Krajcar poražen od Yunusa Yazgana (Turska).

Foto: Carlos Ferreira (EJU)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!