Ostali sportovi

Prilika za hrvatske odbojkaše u Zadru protiv jakog protivnika

Krešimir Milić • subota, 24.06.2023.
Prilika za hrvatske odbojkaše u Zadru protiv jakog protivnika
Foto: FaH

Dva puta su se susreli ove godine, a oba puta su Ukrajinci slavili bez izgubljenog seta. Hrvatski odbojkaši idu po što bolji rezultat kojim će osigurati plasman na prestižni Challenger Kup…

Pred hrvatskim odbojkašima ovog vikenda najveći je ovoljetni izazov – Final Four Zlatne europske lige. Nakon nastupa u grupnoj fazi natjecanja, Hrvatska će u prvoj polufinalnoj utakmici snage odmjeriti s reprezentacijom Ukrajine.

Igraj na Hrvatska - Ukrajina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izvrsna je ovo prilika za uživanje u pravom prazniku odbojke, ali i podršci našim odbojkašima za što bolji rezultat koji im može omogućiti i plasman na prestižni Challenger Kup.

Uz utakmicu naših odbojkaša, za naslov pobjednika Zlatne europske lige u subotu, 24. lipnja u 17 sati borit će se reprezentacije Turske i Češke. Finalne utakmice za treće i prvo mjesto igrat će se pak u nedjelju, 25. lipnja također u 17 i 20 sati.

Ukrajina je u sjajnoj formi, a u ovoj godini u šest odigranih utakmica ima isto toliko pobjede. Dva puta su igrali i s Hrvatskom te oba puta glatko slavili bez izgubljenog seta.

Hrvatski odbojkaši pravu formu su pronašli tek u posljednje dvije utakmice slavljem protiv Belgije i Sjeverne Makedonije u Višnjiku. U tjednu prije utakmice produžena je i suradnja s izbornikom Cedricom Enardom pod kojim se očekuje dugoročan rast hrvatskih odbojkaša.

Njegovi izabranici nisu danas favoriti, ali bi mogli dobiti dobru podršku s tribina u Zadru.

Što su rekli?

Cedric Enard, izbornik Hrvatske: "Skupina u kojoj smo igrali grupnu fazu bila je teška. Imali smo problema s ozljedama, no prevladalo je zajedništvo i velika borba koji su rezultirali uspjehom. Polako su nam se oporavili i važni igrači poput kapetana Đirlića i Zadranina Filipa Šestana koji puno pridonose timu. Želim da sada svi igrači budu zajedno, i da zajedno budu fokusirani na završnicu. Povratak Timofeja Zhukouskog momčadi je dao više samopouzdanja i jedan dodatan vjetar u leđa koji će nam puno pomoći u Final Fouru. "

Mjesto, vrijeme

Dvorana Krešimir Ćosić, Zadar 20 sati

Nedostaju

Hrvatska: -

Ukrajina: -

Prethodni međusobni dvoboj

U posljednja dva dvoboja Ukrajina je glatko slavila protiv Hrvatske s 3:0 u setovima. Posljednji put baš u Višnjiku.

Prognoza

Ukrajinci su u impresivnoj formi bez poraza i ne bi bilo veliko iznenađenje da se tako i nastavi danas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!