Zimski sportovi

NHL rekorder postaje trener i savjetnik

HINA, Krešimir Milić • subota, 24.06.2023.
NHL rekorder postaje trener i savjetnik

Trostruki All-Star radit će s potencijalnim igračima Sharksa i San Jose Barracudea, a također će blisko surađivati i s generalnim menadžerom Mikeom Grierom i njegovim osobljem. Marleau je postao trener za razvoj igrača i savjetnik za hokejaške operacije...

Četiri mjeseca nakon što su umirovili njegov dres, San Jose Sharksi su zaposlili legendarnog kanadskog hokejaša Patricka Marleaua (43) kao trenera i savjetnika.

Dvije godine nakon što je okončao sjajnu igračku karijeru tijekom koje je postao rekorder NHL-a po broju odigranih utakmica (1.779), Marleau je postao trener za razvoj igrača i savjetnik za hokejaške operacije.

Trostruki All-Star radit će s potencijalnim igračima Sharksa i San Jose Barracudea, a također će blisko surađivati i s generalnim menadžerom Mikeom Grierom i njegovim osobljem.

"Izuzetno sam uzbuđen što sam se službeno vratio kao dio organizacije Sharksa" rekao je Marleau.

"Veselim se radu s našim igračima kako bih im pomogao da dostignu svoj puni potencijal i podijelim znanje koje sam stekao igrajući 23 godine u Nacionalnoj hokejaškoj ligi. Također sam željan raditi s Mikeom i njegovim osobljem, te nastaviti učiti o igri i poslovnoj strani hokeja", dodao je.

Sharksi su 25. veljače 2023. umirovili Marleauov dres s brojem 12, čime je on postao prvi igrač koji je dobio tu čast u povijesti franšize.

Marleau je odigrao 1.607 od svojih rekordnih 1.779 utakmica za Sharkse. Vodeći je u povijesti franšize u nizu statističkih kategorija, uključujući golove (522) i bodove (1.111).

Marleau je za San Jose igrao ukupno 21 godinu (1997-2017, 2019-21), dvije sezone je proveo u Toronto Maple Leafsima (2017-19), a jednu s Pittsburgh Penguinsima (2020).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!