Vodeni sportovi

Tot završila peta na 500 metara: 'Na kraju su mi otkazale noge'

HINA, Petar Jenjić • subota, 24.06.2023.
Tot završila peta na 500 metara: 'Na kraju su mi otkazale noge'
Foto: Pixsell

Hrvatska kanuistica Vanesa Tot osvojila je peto mjesto na Europskim igrama, u utrci na 500 metara kanua jednokleka. Nakon Europskih igara slijedi Svjetsko prvenstvo u Duisburgu...

Hrvatska predstavnica Vanesa Tot zauzela je peto mjesto u finalnoj utrci kanua jednokleka na 500 metara, na Europskim igrama koje se održavaju u Poljskoj.

Ranije na Europskim igrama Tot je također bila peta u utrci na 200 metara, a ovom prilikom je ostvarila vrijeme 2:09.144 te nije bila blizu medalje, budući da su najbolje tri u finalnoj utrci prilično pobjegle konkurenticama.

Zlatnu medalju osvojila je Ukrajinka Ljudmila Lužan s vremenom 2:02.920. Drugo mjesto osvojila je Španjolska Maria Cabrero (2:03.990), a treće Mađarica Agnes Kiss (2:04.576). Ispred Tot još se plasirala četvrta Moldavka Maria Olarasu.

Brođanka je doslovce dala sve od sebe i nakon prolaska ciljem jednostavno se prevrnula:

"Dala sam sve od sebe, nakraju su mi otkazale noge i prevrnula sam se. Ponavljam, dala sam sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno za bolji plasman. Sada ćemo analizirati nastup, utvrditi gdje su bile pogreške i kako možemo napredovati. Moram se pripremiti za Svjetsko prvenstvo u Duisburgu, sad je naglasak na 200 metara na Svjetskom prvenstvu, tu prvih pet osvaja kvotu za Olimpijadu, a ja sam tu u Poljskoj među pet najboljih u Europi."

FOTO: Ivica Galović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!