Tenis

Sjajan tjedan Bublik i Rubljov okrunili plasmanom u finale Hallea

HINA, Petar Jenjić • subota, 24.06.2023.
Sjajan tjedan Bublik i Rubljov okrunili plasmanom u finale Hallea
Foto: EPA

Aleksander Bublik i Andrej Rubljov igrat će u finalu ATP turnira u Halleu. U polufinalnim mečevima svladali su Alexandera Zvereva odnosno Roberta Bautistu Aguta...

O pobjedniku ovogodišnjeg travnatog ATP turnira u njemačkom Halleu odlučivat će kazahstanski tenisač Aleksander Bublik i Rus Andrej Rubljov.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odličan tjedan Bublik je nadogradio u subotu kada je u polufinalu pobijedio imenjaka Alexandera Zvereva. Protiv Nijemca je slavio sa 6:3, 7:5, dok je ruski tenisač Rubljov bio bolji od iskusnog Španjolca Roberta Bautiste Aguta sa 6:3, 6:4.

U nedjelju će 26-godišnji Bublik imati priliku osvojiti tek drugi ATP turnir u karijeri, dosad je jedino pobijedio u Montpellieru prošle godine, a uz to je šest puta igrao u finalima. Dva puta je igrao finale Newporta, također travnatog turnira.

Sedmi tenisač na svijetu Rubljov je dosad osvojio 13 ATP naslova, ali ni jednom nije pobijedio na nekom turniru travnate podloge. Igrao je finale baš u Halleu 2021. godine, ali je tada izgubio završni meč od Francuza Uga Humberta.

ATP Halle, polufinale:
Andrej Rubljov - Roberto Bautista Agut 6:3, 6:4
Aleksander Bublik - Alexander Zverev 6:3, 7:5

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!