Nogomet

Bodo/Glimt na gostovanju u Drammenu potvrđuje dominaciju norveškim prvenstvom

Branimir Korać • nedjelja, 25.06.2023.
Bodo/Glimt na gostovanju u Drammenu potvrđuje dominaciju norveškim prvenstvom
Foto: EPA

Norvežani su došli do 12. kola u kojem lider Bodo/Glimt igra u gostima kod Stromsgodseta. Bodo apsolutno dominira ove sezone i očekuje novu pobjedu...

Prošle sezone Molde je prekinuo dominaciju Bodo/Glimta, ali čini se kako se sve vraća na mlin Bodo/Glimta. Ove sezone potpuno dominira, ima veliku prednost na ljestvici i juri prema naslovu prvaka.

Igraj na utakmice Stromsgodset - Bodo/Glimt na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rano je još za neke velike prognoze, ali prednost nad drugoplasiranim Brannom je velikih deset bodova i Bodo još ima utakmicu manje. Svoj susret 12. kola odigrat će večeras u gostima kod Stromsgodseta, momčadi koja kvalitetom nije na njegovoj razini.

Bodo je u dosadašnjih 11 odigranih kola upisao deset pobjeda i jedan remi. Taj remi stigao je krajem travnja kada je Bodo spojio dvije utakmice bez pobjede. Nakon pet startnih pobjeda u svim natjecanjima, Bodo je u polufinalu Kupa izgubio od Lillestroma i odmah nakon toga u prvenstvu remizirao 2:2 kod kuće protiv Branna nakon što je gubio na poluvremenu 0:2.

Nakon tog remija krenula je nova serija pobjeda, upisao ih je čak deset i večeras će pokušati doći i do 11. U ovaj susret ulazi kao favorit i sve osim pobjede Bodo/Glimta bilo bi veliko iznenađenje.

Stromsgodset je imao loš početak sezone, ali u posljednjih mjesec i pol podignuo je formu i izgleda dosta bolje. U prvenstvu je u tom razdoblju uzeo osam bodova te je u Kupu izborio prolaz u osminu finala.

U prošlom kolu i jedni i drugi su stigli do punog plijena. Stromsgodset je u gostima bio bolji od Valerenge golom iz kaznenog udarca sredinom drugog dijela. Bodo je pak s 3:0 slavio protiv Ham Kama.

Što su rekli

Jorgen Isnes, trener Stromsgodseta: "Kada igrate protiv lidera, ne treba vam bolja motivacija. Znamo koliko nas težak posao čeka, ali u posljednje vrijeme izgledamo sve bolje i borit ćemo se svim snagama u ovom susretu."

Kjetil Knutsen, trener Bodo/Glimta: "Imamo visoku prednost na vrhu ljestvice, ali ne smijemo se opustiti. Kada izgubite jednu-dvije utakmice, uvijek prijeti da dođe do nervoze u momčadi i onda ste u problemu. Moramo to spriječiti i igrati vrlo ozbiljno u svakom susretu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Drammen, Marienlyst Stadion, 19:15

Sudac: Sigurd Kringstad

Nedostaju

Stromsgodset: Halldor Stenevik (ozljeda)

Bodo/Glimt: Runar Espejord, Ulrik Saltnes, Sondre Fet, Gaute Vetti (ozljede)

Prošli međusobni susret

U 30. kolu prošlosezonskog prvenstva Stromsgodset i Bodo/Glimt sastali su se posljednji put. Bodo je u gostima slavio s 4:2, a pobjedu je osigurao s dva gola u posljednjih 15 minuta susreta.

Prognoza

Bodo trenutno izgleda nedodirljivo i njegov omjer najbolje govori o tome kako igra. U 11 odigranih kola ima deset pobjeda i jedan remi te se očekuje nastavak pobjedničkog niza.

FOTO: EPA/Mats Torbergsen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!