Ostali sportovi

Jelić, Golubić i Arelić ostali bez medalja na Europskim igrama

HINA, Krešimir Milić • nedjelja, 25.06.2023.
Jelić, Golubić i Arelić ostali bez medalja na Europskim igrama
Foto: Pixsell

Izgubili su ranije polufinalne dvoboje. Istim ishodom prošle su borbe i za broncu...

Hrvatski predstavnici u taekwondou Matea Jelić, Marko Golubić i Ivana Arelić ostali su bez medalja na Europskim igrama u Krynici-Zdroju. Kao što je svo troje naših predstavnika izgubilo polufinalne dvoboje, isto se ponovilo i u mečevima za broncu.

Najbliža medalji je bila najmlađa i najneiskusnija 20-godišnja Ivana Arelić, članica Oriona iz Sesveta, koja je doslovce u posljednjoj sekundi izgubila broncu od Latvijke Jolante Darvide s 1:2 u rundama. Arelić je prvu rundu izgubila s 1:8, u drugoj je napravila čudesni preokret s 2:5, na 6:5, a u odlučujućoj s 3-1 sve do zadnje desetinke. Latvijka je izjednačila i zbog većeg broja bodova osvojila broncu.

Arelić je u polufinalu je s 0:2 u rundama izgubila od Čehinje Petre Stalbove, aktualne europske doprvakinje. Prije toga je izbacila brončanu sa Svjetskog prvenstva davne 2013. godine iskusnu Nijemicu Annu Lenu Froeming (2:0) i svetsku doprvakinju iz 2022 Grkinju Theopolu Sarvanaki (2:0). Za 20-godišnju Arelić je ovo drugo veliko natjecanje nakon što je na SP u Bakuu ove godine dogurala do 3. kola.

"Izgubila sam doslovce u zadnjim sekundama medalju u izjednačenoj borbi i teško sam to sam prihvatila. Sekunde su me dijelile od pobjede i medalje. Mogla sam izaći jer sam imala pravo na još jedan izlazak, ali to u zadnjim sekundama nisam napravila jer nisam imala kontrolu. Ipak, ulaskom u polufinale sam ispunila, valjda će mi se ovo negdje vratiti", kazala je Ivana, koja je na SP u Baku otišla putem crowfundinga.

Svjetski prvak iz Bakua Marko Golubić izgubio je broncu u dvoboju sa Španjolcem Danielom Quesadom s 0:4, 1:4. Golubić je na putu do polufinala svladao Šveđanina Mohammeda Chehadea (2:0) i Turčina Muhameda Yildiza (2:1).

"To je tako, nekad si gore, a nekad dolje, izgubiš dvije borbe za medalju. Ja sam isti Marko kao što sam bio početkom lipnja na Svjetskom prvenstvu, ali se nakupilo umora i ozljeda. U polufinalu sam naletio na svoju 'crnu mačku' Husića iz Bih, koji ima oružje za mene, a u finalu je Španjolac bio bolji. Ništa, u rujnu me čeka Grand Prix turnir i skupljanje bodova za Pariz", kazao je Golubić.

Aktualna olimpijska prvakinja i negdašnja najbolja sportašica Hrvatske Matea Jelić izgubila je od Talijanke Natalie D'Angelo s 1:2 u rundama. Jelić je dobila prvu rundu 8:3, no druge dvije je izgubila s 2:4 i 7:8. Pred novinare Kninjanka nije htjela stati.

U kategoriji do 80 kg Matej Nikolić je izgubio u prvom kolu od predstavnika reprezentacije izbjeglica Kasda Mehdipourejada. Hrvatski taekwondo zasad na Igrama ima dvije zlatne, srebro i broncu.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!