Nogomet

Skočić: 'Puno je pozitivnih stvari koje smo pokazali na Euru'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.06.2023.
Skočić: 'Puno je pozitivnih stvari koje smo pokazali na Euru'
Foto: Pixsell

Izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić osvrnuo se na nastup mladih Vatrenih u prve dvije utakmice Eura i najavio treću. Protivnik će biti jedan od domaćina natjecanja, Rumunjska...

Pred hrvatskom U-21 reprezentacijom je posljednja utakmica na Europskom prvenstvu kojom će se i oprostiti od natjecanja. Protivnik će biti Rumunjska, a susret je najavio izbornik Dragan Skočić.

Igraj na Rumunjska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Istaknuo je da neće biti Stojkovića zbog žutih kartona, dok neki igrači vuku ozljede.

"Nadam se da će svi biti u kadru, bit će promjena, zadnja je utakmica. Neki novi dobit će priliku, čekamo liječnički izvještaj o stanju igrača."

U drugom kolu upisan je poraz od Španjolske.

"Vidi se da igramo s više posjeda, u drugom smo im poluvremenu uzeli posjed, a to je jako teško. Imali smo 88 posto točnih dodavanja, Španjolska 90. Puno je pozitivnih stvari koje smo pokazali na Euru. Obrambeno smo radili neke početničke greške, u prvoj utakmici primali smo golove u situacijama četiri na dva ili tri na jedan, ali smo zatvorili neke jače strane Španjolaca. Kad smo imali posjed, bili smo jalovi, više sam očekivao tada, a na postavljenu obranu protok lopte bio je zadovoljavajuć. Imali smo po 500-600 dodavanja, što su dobre brojke u odnosu na Španjolce."

Ponovio je slična razmišljanja o objektivnim okolnostima.

b>"Nije lako kad znate da idete kući, ali momci su radili i pokušavali najbolje. Nedostajalo nam je dosta igrača, a ne govorim bez veze da imamo mladu ekipu. Španjolci su generalno bili stariji od nas dvije, tri godine, njima je 21 igrač 2000. godište, a nama je njih šest, sedam koji su 2003. godište. To pravi razliku, a ova ekipa vrijedi. Imamo problema na nekim pozicijama, ali ovi momci mogu dosta donijeti u budućnosti. Ova će reprezentacija dati reprezentativce za A selekciju, kao što svaka daje."

Osim izbornika, dvoboj je najavio i igrač Marko Bulat.

"Motivirani smo, zadnja nam je utakmica. Moramo se pokazati i ostaviti dojam, vidimo kako to A reprezentacija radi. To nam mora biti vodilja kako se ponašati i na terenu i izvan terena. Jedva čekamo utakimcu, imali smo dva dana za oporavak i spremni smo dati 100 posto."

Utakmica se igra u utorak s početkom od 20:45 sati.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!