Tenis

Mili Poljičak poražen na startu kvalifikacija Wimbledona

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.06.2023.
Mili Poljičak poražen na startu kvalifikacija Wimbledona
Foto: Pixsell

Mili Poljičak izgubio je meč prvog kola kvalifikacija za Wimbledon. Bolji je od njega u tri seta bio domaći predstavnik Johannus Monday...

Kao aktualni juniorski pobjednik Wimbledona, Mili Poljičak dobio je pozivnicu za kvalifikacije glavnog turnira, kao i njegov današnji protivnik Johannus Monday.

Igraj na kvalifikacije Wimbledona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

21-godišnji Britanac u cijeloj ovoj godini nije imao ni jednu pobjedu iznad Futures razine, a danas je stigao do prve. Iako je Poljičak imao sreće sa ždrijebom, nije ga iskoristio.

Monday je nakon jednog sata i 54 minute provedene na terenu slavio sa 3:6, 7:6, 6:3. Bio im je to prvi međusobni dvoboj, a Britanac je time izborio meč s Raduom Albotom.

Nakon Poljičkovog dobitka prvog seta, u drugom nije bilo breakova pa smo gledali tie-break, a zatim i treći set. U šestom gemu odlučujućeg seta Monday je oduzeo servis i sačuvao prednost do kraja.

Wimbledon, 1. kolo kvalifikacija:
Johannus Monday - Mili Poljičak 3:6, 7:6 (4), 6:3

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros26.06.2023. u 14:57
    Dakle taj Britanac je zapravo igrač parova i ovo mu je bio tek 4. single ove godine - nikoga prije nije pobijedio!!! Dakle Mili stvarno ovo nema smisla! Da se ti ne možeš prisiliti izgubiti barem 10kg i početi igrati ozbiljan tenis je jednostavno nevrerojatno!!! Od čega mislim živiti za par... [više na forumu]
    tapiros