Nogomet

Skočić: 'Ako su Španjolci stariji dvije-tri godine, dolazimo do toga da ovi igrači vrijede'

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.06.2023.
Skočić: 'Ako su Španjolci stariji dvije-tri godine, dolazimo do toga da ovi igrači vrijede'
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u utorak završava s nastupom na Europskom prvenstvu. U trećem kolu protivnik će joj biti Rumunjska...

Porazima od Ukrajine i Španjolske, Hrvatska je izgubila sve šanse za prolaz u sljedeću fazu natjecanja na Europskom prvenstvu do 21 godine. Preostalo je još odraditi susret trećeg kola protiv Rumunjske nakon čega se hrvatski reprezentativci vraćaju kući.

Igraj na Rumunjska - Hrvatska U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Analizirali smo naš nastup i pripremili se za sljedeću utakmicu. Radi se o protivniku koji ima dobar blok i zna iz tog bloka izaći u polukontre i kontre. Igraju dosta okomito, dobro uzimaju odbijene lopte, fizički su dosta dobri. Što se tiče našeg sastava, nemamo Stojkovića koji ima dva žuta kartona i imamo neke igrače koji imaju probleme s ozljedama iako se nadam da će svi biti u kadru. Vjerojatno će biti promjena u sastavu, neki će dobiti priliku, ali još nećemo o sastavu jer čekamo raport doktora o stanju igrača", kaže izbornik Dragan Skočić.

Skočić je u susretu protiv Španjolske vidio neke pozitivne stvari, ali isto tako i neke koje mogu i trebaju biti bolje.

"Mi smo u drugom poluvremenu protiv Španjolske imali posjed na svojoj strani što je protiv ovog protivnika jako teško, imali smo preciznost dodavanja 88 posto. U ove dvije utakmice radili smo neke početničke greške i na njih primali golove. U prvoj utakmici smo primali golove u situacijama četiri na dva ili tri na jedan gdje smo brojčano bili u prednosti. Španjolskoj smo uspjeli zatvoriti neke jake strane, bilo je tu dobrih stvari. Možda smo više očekivali iz tog posjeda u kojem smo bili jalovi. Lopta je zadovoljavajuće išla na postavljenu obranu, dolazimo do brojeva od 500-600 dodavanja što su već respektabilne cifre."

Ono što izbornik ističe je činjenica da su Španjolci u određenoj mjeri bili i stariji i iskusniji što ne treba zanemariti kada se radi analiza.

"Možda smo naivno poraženi u oba susreta i nije lako kada znaš da ideš već sada kući. Mislim da su igrači bili kooperativni, radili su, pokušavali... Dosta igrača je nedostajalo, ali ako su Španjolci stariji dvije-tri godine, opet ćemo doći do toga da ovi igrači vrijede. Možda imamo na nekim pozicijama problem, ali to su igrači koji u budućnosti mogu dosta donijeti reprezentaciji. Ako imaš 21 Španjolca koji je 2000. godište, a mi imamo njih šest-sedam koji su 2003., to su već brojevi koji čine razliku."

Marko Bulat dodao je kako bez obzira što Hrvatska više nema šanse za prolaz, motiva ne nedostaje.

"Naravno da smo motivirani, to je posljednja utakmica, moramo se pokazati u najboljem svjetlu i ostaviti dobar dojam. Vidimo kakve rezultate radi A reprezentacija, to nam treba biti neka vodilja kako se i mi trebamo ponašati na terenu i van njega. Motivacije ne nedostaje, jedva čekamo tu utakmicu. Imali smo dva dana da se oporavimo i siguran sam da su svi spremni dati 100 posto."

Susret između Hrvatske i Rumunjske počinje u 20:45 sati.

FOTO: Eduard Vinatoru/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!