Rukomet

Njemačka ipak s prvog mjesta u četvrtfinale, Hrvatska za polufinale protiv Mađarske

Branimir Korać • utorak, 27.06.2023.
Njemačka ipak s prvog mjesta u četvrtfinale, Hrvatska za polufinale protiv Mađarske

Mlada hrvatska rukometna reprezentacija do 21 godine nije uspjela nastaviti niz utakmica bez poraza, u izravnoj borbi za prvo mjesto u skupini poražena je od Njemačke s 31:29...

Njemačka je u posljednjem susretu glavne runde Svjetskog prvenstva do 21 godine pokazala u Magdeburgu u susretu protiv Hrvatske zašto je veliki kandidat za zlatno odličje. Upisala je pobjedu 31:29 i kao prva u skupini ide u četvrtfinale gdje će igrati protiv Danske, a Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Mađarske.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U dvoboju protiv Njemačke Hrvatska je bila većim dijelom susreta u zaostatku, ali borila se, u završnici došla na gol zaostatka, no nije bilo dovoljno vremena za potpuni povratak u utakmicu.

Hrvatska je uspjela uhvatiti zaostatak od četiri gola u prvom dijelu kada je serijom 4:0 poravnala na 10:10, ali završnica prvog poluvremena pripala je Njemačkoj koja je na odmor odnijela vodstvo 15:12.

Sredinom drugog poluvremena Njemačka je vodila i s visokih 24:17, međutim Nikolićevi izabranici nisu se predavali, došli su na 30:29 golom Lulića, ali Scholtes je odmah odgovorio i tu je priči bio kraj.

U hrvatskim redovima Dominik Kuzmanović upisao je 14 obrana, a Ivan Barbić zabio je šest golova. Kod Njemačke sedam golova postigao je Tim Freihöfer.

FOTO: RK Nexe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!