Tenis

Pobjeda u Eastbourneu: Petra Martić u dva seta izbacila domaću predstavnicu

Petar Jenjić • utorak, 27.06.2023.
Pobjeda u Eastbourneu: Petra Martić u dva seta izbacila domaću predstavnicu
Foto: EPA

Petra Martić uspješno je prošla prvo kolo WTA turnira koji se ovog tjedna igra u Eastbourneu. U dva seta slavila je protiv Britanke Katie Boulter, trenutno 88. igračice svijeta...

Uspješan startu WTA turnira u Eastbourneu imala je Petra Martić koja je u prvom kolu za protivnicu imala domaću predstavnicu, Britanku Katie Boulter.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska tenisačica slavila je u dva seta sa 6:4, 7:5 nakon dva sata i šest minuta provedenih na terenu. Ovo im je bio prvi međusobni dvoboj, a Boulter je u Eastbourne stigla nakon osvajanja prve WTA titule u pojedinačnoj konkurenciji, na turniru u Nottinghamu.

Na putu do spomenute titule britanska predstavnica nije izgubila nijedan set, a danas je ipak morala potpisati kapitulaciju. Nije iskoristila nijednu od pet break šansi, sve ih je spasila Martić.

U prvom setu napravila je break kod 2:2 i sačuvala vodstvo do kraja, da bi u drugom oduzela servis kod rezultata 5:5 te nakon toga iskoristila prvu meč loptu.

Drugo kolo donosi joj meč protiv 13. igračice svijeta, Beatriz Haddad Maije, koja je u tri seta slavila protiv Marije Bouzkove.

WTA Eastbourne, 1. kolo:
Petra Martić - Katie Boulter 6:4, 7:5

FOTO: EPA/Neil Hall

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!