Nogomet

Jamajka i Trinidad i Tobago u borbi za pobjedu koja potvrđuje odličan ulazak u Gold Cup

Branimir Korać • srijeda, 28.06.2023.
Jamajka i Trinidad i Tobago u borbi za pobjedu koja potvrđuje odličan ulazak u Gold Cup
Foto: EPA

Jamajka i Trinidad i Tobago nalaze se trenutno na pozicijama koje vode u eliminacijsku fazu Gold Cupa. No tek je završeno prvo kolo i drugo kolo ponudit će konkretnije odgovore...

I za Jamajku i Trinidad i Tobago pobjeda u ovom susretu praktički znači prolaz u sljedeću fazu natjecanja. Trinidad i Tobago to bi napravio i matematički dok bi se Jamajka posve približila prolazu u nokaut fazu.

Igraj na Jamajka - Trinidad i Tobago na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trinidad je natjecanje otvorio očekivanom pobjedom protiv autsajdera skupine Svetog Kristofora i Nevisa te bi pobjedom u ovom susretu došao do šest bodova i tako bi osigurao prolaz u sljedeću fazu. U prvom kolu slavio je s 3:0 i potvrdio status favorita u tom dvoboju.

Što se tiče Jamajke, ona je na startu iznenadila reprezentaciju SAD-a remiziravši 1:1. S tim bodom dovela se u dobru poziciju i njoj bi pobjeda u ovom susretu značila veliki korak prema prolasku u nokaut fazu.

Za razliku od Trinidada, Jamajka još uvijek s pobjedom u ovom susretu ne bi imala sigurno mjesto u nokaut fazi, međutim u posljednjem kolu igra protiv Svetog Kristofora i Nevisa gdje ne bi smjela imati problema i tu bi onda mogla potvrditi prolaz.

U svakom slučaju važan dvoboj za jedne i druge, vjerojatno i ključan u utrci za drugi krug. Poraz i jedne i druge stavlja u težu poziciju, Jamajka bi se trebala nadati novim kiksevima SAD-a, a Trinidad uz poraz u ovom susretu, mora onda u posljednjem kolu svladati SAD.

Situacija je trenutno dobra za obje reprezentacije, onakva kakvu su i priželjkivali svjesni kako će vjerojatno njihov međusobni dvoboj odlučivati o prolazu.

Što su rekli

Heimir Hallgrimsson, izbornik Jamajke: "Znamo što želimo iz ovog susreta i što nas u njemu čeka. Trinidad je vrlo neugodan protivnik, fizički vrlo snažan i čvrst te nam neće ostaviti previše prostora. Bit će vrlo zahtjevna utakmica, gledajući kroz povijest to su uglavnom bile tijesne utakmice koje su odlazile i na stranu Jamajke i na stranu Trinidada."

Angus Eve, izbornik Trinidada i Tobaga: "Pobjedom u karipskom derbiju imamo priliku osigurati prolaz u nokaut fazu što je veliki rezultat. Dobro smo se pripremili, svi igrači su spremni i na raspolaganju. Želimo do pobjede čime bi ostvarili cilj koji smo si postavili prije dolaska na Gold Cup."

Mjesto, vrijeme

St. Louis, CITYPARK, 1:30

Nedostaju

Jamajka: -

Trinidad i Tobago: -

Prošli međusobni dvoboj

Ove dvije reprezentacije često su se sastajale kroz povijest, a posljednji put ove godine sredinom ožujka kada su u prijateljskom dvoboju remizirale bez pogodaka.

Prognoza

Iako se očekuje ravnopravan i neizvjestan dvoboj, mala prednost je ipak na strani Jamajke koja će je pokušati iskoristiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!