Nogomet

Drama na EP U-21: Engleska već osigurala prolaz, Njemačka se i dalje nada, ali šanse nisu velike

Branimir Korać • srijeda, 28.06.2023.
Drama na EP U-21: Engleska već osigurala prolaz, Njemačka se i dalje nada, ali šanse nisu velike
Foto: EPA

U posljednjem kolu skupine C Europskog prvenstva do 21 godine, saznat ćemo još jednog putnika u četvrtfinale. Jedino je sigurno da je Engleska izborila nastup u četvrtfinalu...

Za Engleze će ovo biti susret bez pritiska, ali u svakom slučaju tražit će pobjedu. Ipak igraju protiv Njemačke, velikog rivala, protiv koje će svakako pokušati doći do pobjede i ostaviti je bez prolaza u sljedeću fazu natjecanja. Za Engleze, ništa slađe.

Igraj na utakmice EP U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Oni su svoj posao odradili u prva dva kola kada su prvo svladali Češku s 2:0 golovima Ramseyja i Smith Rowea da bi istim rezultatom u drugom kolu svladali Izrael, ovaj put strijelci su bili Anthony Gordon i Smith Rowe.

Engleska zasad posao odrađuje kako se i nadala, nema većih problema, dolazi do pobjeda i već se polako okreće prema četvrtfinalu. S obzirom da je jedino još Češka može bodovno dostići, a s Česima je bolja u međusobnom omjeru, već je osigurala i prvo mjesto u skupini.

Sve to znači kako se mogu očekivati i veće promjene u postavi, pokušat će se osvježiti oni koji su iznijeli najveći teret dosadašnjeg dijela Prvenstva. Koliko će to Njemačkoj pomoći, ostaje za vidjeti, ali Njemačka ima svojih problema i briga s kojima se mora izboriti.

U prva dva kola uhvatila je samo bod. Nakon remija protiv Izraela u susretu u kojem je promašila dva kaznena udarca i propustila iskoristiti igrača više kroz cijelo drugo poluvrijeme, upisala je poraz protiv Češke i sada je u jako teškoj poziciji.

Njemačka mora upisati pobjedu u ovom susretu i Češka mora izgubiti od Izraela da bi Njemačka došla do drugog mjesta. Svaki drugi ishod ide u prilog Česima koje već remi vodi dalje.

Što su rekli

Lee Carsley, izbornik Engleske: "Ovo nije nevažna utakmica, nama je jako bitno da zadržimo taj pobjednički momentum kojim bi s puno samopouzdanja nastavili dalje. Pozabavit ćemo se situacijom sa žutim kartonima, vidjeti kako teče oporavak igrača i napravit ćemo sve da izbjegnemo neke neugodnosti."

Antonio Di Salvoi, izbornik Njemačke: "Situacija je teška, svjesni smo gdje se nalazimo, ali smo isto tako svjesni i da vrijedimo više. Neće nas gol, stvorili smo puno prilika, nismo realizirali niti kaznene udarce. Isprobali smo plan A, B, C, probat ćemo napraviti sve da dođemo do pobjede i nadati se povoljnom ishodu druge utakmice."

Mjesto, vrijeme, suci

Batumi, Adjarabet Arena, 18:00

Suci: Aliyar Aghayev (Azerbajdžan)

Nedostaju

Engleska: -

Njemačka: -

Prošli međusobni dvoboj

Prošle godine ove reprezentacije sastale su se u prijateljskom dvoboju, a Englezi su bili bolji s 3:1. Felix Nmecha je doveo goste u vodstvo, ali Folarin Balogun, koji sada nastupa za SAD, Connor Gallagher i Cole Palmer odveli su Englesku do pobjede.

Prognoza

Njemačka mora igrati na sve ili ništa jer je prokockala puno toga i sada nema što izgubiti. Englezi su opušteni, vjerojatno u šarenom sastavu i bez pritiska. Njemačka bi trebala biti bliža pobjedi, ali njeni napadači moraju se probuditi.

FOTO: EPA/YURI KOCHETKOV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!