Ostali sportovi

Marko Čalić podijeljenom odlukom sudaca izgubio u četvrtfinalu od neugodnog Irca

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 28.06.2023.
Marko Čalić podijeljenom odlukom sudaca izgubio u četvrtfinalu od neugodnog Irca
Foto: FaH

Marko Čalić u dosta ravnopravnom meču poražen je u četvrtfinalu Europskih igara od Irca Jacka Marleya. Čaliću tako bježe i Olimpijske igre u Parizu...

Hrvatski boksač Marko Čalić nije se uspio probiti u polufinale Europskih igara u teškoj kategoriji (92 kg), jer je odlukom sudaca (4:1) u četvrtfinalnoj borbi bolji od njega bio Irac Jack Marley.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trojica sudaca (Indonežanin, Amerikanac, Indijac) su sve tri runde bodovali u korist 20-godišnjeg Irca, sudac iz Šri Lanke je Marleyju dodijelio dvije runde, a samo je sudac iz Tajvana dao prednost 35-godišnjem hrvatskom borcu dodijelivši mu dvije runde.

Osim što je ostao bez mogućnosti osvajanja odličja, Čalić je ostao i bez plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Tamo će nastupiti 22-godišnji Gabrijel Veočić koji se probio do polufinala u kategoriji do 80 kg, time osigurao najmanje bronačno odličje, ali i vizu za olimpijski turnir. Veočića od finalne borbe dijeli još samo jedna pobjeda, a suparnik u polufinalu bit će mu Murad Alahverdijev iz Azerbajdžana. Taj je dvoboj na rasporedu u petak, 30. lipnja (15.45 sati).

Ranije u srijedu Sara Beram nije se uspjela plasirati u polufinale u kategoriji do 60 kilograma, u četvrtfinalu je uspješnija od nje jednoglasnom odlukom sudaca bila predstavnica Srbije Natalija Šadrina.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!