Ostali sportovi

Lea Rakovac zaustavljena u trećem kolu kvalifikacija, u četvrtak kreće glavni turnir

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 28.06.2023.
Lea Rakovac zaustavljena u trećem kolu kvalifikacija, u četvrtak kreće glavni turnir

Sve je spremno za početak glavnog dijela WTT Contendera u Zagrebu. Hrvatska će imati niz predstavnika...

Lea Rakovac zaustavljena je u trećem kolu kvalifikacija na WTT Contender turniru u Zagrebu.

Hrvatska stolnotenisačica je poražena na posljednjoj prepreci do glavnog ždrijeba i to od Korejke Kim Nayeong s 3:0 (7, 9, 5), inače 65. igračica svijeta.

"Imala sam slabiji početak već od prvog seta, a to s igračima poput Korejke nije moguće", priča Rakovac te dodaje:

"Tijekom cijelog prvog seta sam fulala pet servisa, a dotad na cijelom turniru sam možda promašila jedan servis. Jednostavno, takve stvari se događaju i baš se, nažalost, dogodilo meni. Ma mislim, bila je bolja, to moram istaknuti."

U trećem setu, pri vodstvu suparnice 6:5, zatražila je i pomoć fizioterapeuta.

"Osjetila sam bol u hvatištu mišića noge. Već sam krenula po ručnik, malo uzeti odmor, ali nisam više smjela, pa sam zatražila medicinski time-out jer je baš bila neka tupa bol."

Inače, Rakovac je ovime ponovila uspjeh iz Tunisa gdje je također bila na korak do ulaska među najbolje 32 igračice.

U četvrtak počinje glavni turnir na kojem će u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji nastupiti Hana Arapović. U prvom kolu suparnica joj je najbolja Indijka Manika Batra, 38. na svijetu. Mateja Jeger Majstorović i Ivana Malobabić u prvom kolu parova idu na Indijke Mukherjee, Sutirthu i Ayhiku. Potonje su nedavno iznenađujuće osvojile tuniški turnir, a Ayhiku je u Zagrebu u drugom kolu svladala Malobabić (3:2).

U muškim parovima Ivor Ban i Borna Petek će u prvom kolu na Indijce Manava Thakkara i Manusha Shaha, dok će Luka Zlatkov i Leo Vekić na Irance Alamiyan, Noshada i Nima. U glavnom ždrijebu mješovitih parova Lea Rakovac i Ivor Ban će na Kineze Wanga Yidija i Lina Gaoyuana. Satnica će biti poznata naknadno, WTT još uvijek kaska po tom pitanju. Jedino što je poznato za sada da će u četvrtak sve početi od 10 sati. Prvo kreću mješoviti parovi (osmina finala), pa ženski i muški singl (1. kolo).

Inače, četvrtak i petak je ulaz u dvoranu II Doma sportova još uvijek besplatan, dok će se za posljednja dva dana turnira (1. i 2. srpnja) ulaz naplaćivati. Ulaznice se mogu kupiti putem Ulaznice.hr, a u subotu i nedjelju moći će se kupiti i na ulazu u dvoranu. Cijena ulaznice za jedan dan je 10 eura, dok je cijena kompleta za dva dana 15 eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!