Nogomet

Triler u posljednjem kolu: Italija i Njemačka ispale, Švicarska i Izrael u četvrtfinalu

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.06.2023.
Triler u posljednjem kolu: Italija i Njemačka ispale, Švicarska i Izrael u četvrtfinalu
Foto: EPA

Odigrani su i posljednji susreti grupne faze Europskog prvenstva do 21 godine. Drame nije nedostajalo, Izrael i Švicarska posljednji su prošli dalje, a nokaut fazu neće vidjeti Italija i Njemačka...

Nogometaši Francuske su svladali reprezentaciju Švicarske s 4:1 u zadnjem kolu grupne faze Europskog prvenstva igrača do 21 godine te su s maksimalnih devet bodova osvojili prvo mjesto u skupini, a Švicarci su unatoč uvjerljivom porazu prošli u četvrtfinale kao drugi, jer su u krugu s Talijanima i Norvežanima imali najbolju gol-razliku u međusobnim dvobojima.

Igraj na utakmice EP U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Talijanima je za plasman u četvrtfinale trebao samo bod, ali su poraženi od Norvežana s 1:0, što je obje reprezentacije ostavilo bez nastavka natjecanja.

Amine Gouiri (16) je postigao vodeći pogodak za Francusku iz kaznenog udarca. Za Švicarce je izjednačio Dan Ndoye (35), da bi u drugom poluvremenu uvjerljivu pobjedu Francuzima donijeli Bradley Barcola (65), Mathis Cherki (76) i Maxence Caqueret (81). Francuska je osvojila prvo mjesto u skupini D s maksimalnih devet bodova i gol-razlikom 7:2.

Erik Botheim (65) bio je strijelac pobjedničkog pogotka za Norvešku protiv Italije. Time su preostale tri reprezentacije u skupini ostale na tri boda, jer su se međusobno pobjeđivale. U tom krugu Švicarska je ispala najbolja, jer je u međusobnim mečevima imala gol-razliku 4-4. Italija je završila treća s 3-3, a Norveška zadnja s 2-2. Presudio je veći broj postignutih pogodaka.

Tako će Švicarska u subotu (21 sat) u Bukureštu igrati protiv Španjolske za plasman u polufinale, dok će Francuska put prema polufinalu tražiti u nedjelju (21 sat) u Cluj-Napoci protiv Ukrajine.

Nogometne reprezentacije Engleske i Izraela plasirale su se u četvrtfinale Europskog prvenstva igrača do 21 godine kao pobjednička, odnosno drugoplasirana momčad skupine C.

U posljednjem kolu Engleska je s 2:0 svladala Njemačku, dok je Izrael s 1:0 bio bolji od Češke.

Englezi su do maksimalnih devet bodova došli golovima Camerona Archera (4) i Harveyja Elliotta (21) u dvoboju odigranom na Adjarabet Areni u gruzijskom gradu Batumiju.

Izraelska reprezentacija se četvrtfinala domogla golom Omrija Gandelmana u 82. minuti utakmice na stadionu Ramaz Šengelia u Kutaisiju. Dvoboj je sudio Splićanin Duje Strukan, a u hrvatskoj sudačkoj postavi asistirali su mu Bojan Zobenica i Alen Jakšić.

Izraelci će u četvrtfinalu igrati protiv reprezentacije Gruzije, sudomaćina natjecanja, a dvoboj je na rasporedu u subotu (18 sati) u Tbilisiju. U nedjelju (18 sati) će u Kutaisiju za mjesto u polufinalu igrati Engleska i Portugal.

FOTO: EPA/GEORGIOS KEFALAS

Europsko prvenstvo U-21 2023., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Izrael (U21)1:0Češka (U21)
Engleska (U21)2:0Njemačka (U21)
1Engleska (U21) 36:0+69
2Izrael (U21) 32:3-14
3Češka (U21) 32:4-23
4Njemačka (U21) 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!