Tenis

Martić protiv nekadašnje finalistice US Opena traži polufinale Eastbournea

Petar Jenjić • četvrtak, 29.06.2023.
Martić protiv nekadašnje finalistice US Opena traži polufinale Eastbournea
Foto: EPA

Petra Martić danas igra meč četvrtfinala WTA turnira u Eastbourneu. Protivnica će joj biti Amerikanka Madison Keys protiv koje je igrala tri puta kroz karijeru...

Četvrtfinale WTA turnira u Eastbourneu izborila je jučer Petra Martić, iako se još prije samo nekoliko dana činilo da će se hrvatska predstavnica ranije od očekivanog početi spremati za nastup na Wimbledonu.

Igraj na Martić - Keys na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trenutno 30. tenisačica svijeta igrala je kvalifikacije za glavni turnir, bila 1. nositeljica i imala set prednosti protiv Ane Bogdan, no Rumunjka je okrenula zaostatak i stigla do pobjede. Međutim, Martić se vratila kao lucky-loser.

U prvom kolu prvo je svladala Britanku Katie Boulter u dva seta (6:4, 7:5), nakon čega je čekala 13. na WTA ljestvici, Beatriz Haddad Maia. Brazilka je bila favoritkinja, no tako nije mislila Martić koja je dobila prvi set sa 6:4, a u drugom vodila s 3:2. Nakon toga protivnica joj je predala.

Sada joj slijedi meč protiv pet mjesta bolje rangirane Madison Keys koja je prva dva dvoboja na turniru odradila bez izgubljenog seta. Prvo je svladala Čehinju Terezu Martincovu sa 7:6, 6:4, a nakon toga Xiyu Wang iz Kine sa 6:2, 7:6.

Do sada su Martić i Keys odigrali tri međusobna dvoboja. 2017. na Roland-Garrosu u tri je seta slavila hrvatska tenisačica (3:6, 6:3, 6:1, dvije godine kasnije u kineskom Zhuhaiju u dva je seta slavila Keys (6:3, 6:4), da bi posljednji međusobni dvoboj odigrali prošle godine u Monterreyu. Ponovno je nakon preokreta slavila hrvatska predstavnica.

Keys je još 2017. godine igrala finale US Opena gdje je bolja od nje bila Sloane Stephens, no u posljednje vrijeme baš i ne dolazi često do samih završnica. Posljednji put finale na WTA razini igrala je početkom prošle godine u Adelaideu, za razliku od Martić koja je ove sezone igrala finale Linza.

Mjesto, vrijeme

Eastbourne, Ujedinjeno Kraljevstvo, 12:00

Forma

Xiyu Wang - Madison Keys 2:6, 6:7
Madison Keys - Tereza Martincova 7:6, 6:4
Kayla Day - Madison Keys 6:2, 4:6, 6:4
Kaia Kanepi - Madison Keys 1:6, 6:3, 1:6
Madison Keys - Anhelina Kalinina 6:2, 2:6, 4:6

Petra Martić - Beatriz Haddad Maia 6:4, 3:2 predaja
Petra Martić - Katie Boulter 6:4, 7:5
Petra Martić - Ana Bogdan 7:5, 4:6, 4:6
Petra Martić - Rebecca Marino 6:4, 3:6, 7:5
Sara Sorribes Tormo - Petra Martić 6:4, 6:1

Zadnji susret

Na WTA turniru u Monterreyu, u ožujku prošle godine, do pobjede u tri seta stigla je hrvatska tenisačica. Bilo je 5:7, 7:6, 6:3 nakon dva sata i 20 minuta igre.

Prognoza

Američka tenisačica u današnji meč ulazi kao blagi favorit za pobjedu, ali to ne mora ništa značiti, posebno kada vidimo međusobne omjere. S obzirom na to da se radi o hrvatskoj tenisačici, prognozirat ćemo malo subjektivnije.

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!