Ostali sportovi

Nizozemke bez većih problema svladale hrvatske odbojkašice

Petar Jenjić • četvrtak, 29.06.2023.
Nizozemke bez većih problema svladale hrvatske odbojkašice

Reprezentacija Nizozemske slavila je u utakmici odbojkaške Lige nacija protiv Hrvatske s 3:0 u setovima. Time je opravdala ulogu velikog favorita...

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upisala je drugi uzastopni poraz u Ligi nacija. Dva dana nakon poraza od Kanade, Hrvatska je izgubila i od Nizozemske.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protivnice hrvatskih odbojkašica slavile su sa 3:0 u setovima, a sve osim prvog seta bilo je potpuno jednosmjerno. Na koncu su pobijedile s 25-20, 25-11, 25-15 nakon nešto više od sat vremena igre.

Sve do polovice prvog seta Hrvatska je bila u egalu, a od 14:14 Nizozemke su zaredale sa šest uzastopnih poena te mirno privele set kraju. U preostala dva nije bilo prevelike drame, s obzirom na to da se Nizozemska rano odvajala.

Hrvatska tako ostaje na pretposljednjem mjestu sa šest bodova iz deset utakmica, a jedina je lošija Južna Koreja koja nema bodova. Ispred su sedam bodova Dominikanska Republika te Bugarska i Tajland s osam bodova.

Nizozemke su sada došle do 14 bodova te drže deveto mjesto, dok je na vrhu Poljska s 23 bodva. Sljedeću utakmicu Hrvatska igra 1. srpnja protiv Italije u istom terminu.

Liga nacija:
Hrvatska - Nizozemska 0:3 (20-25, 11-25, 15-25)

Foto: Volleyball Nations League

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!