Nogomet

Oršić: 'Bjelica je definitivno najveći razlog mog dolaska u Trabzonspor'

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 30.06.2023.
Oršić: 'Bjelica je definitivno najveći razlog mog dolaska u Trabzonspor'
Foto: Pixsell

Mislav Oršić doputovao je u Tursku, odradio liječnički pregled i uskoro bi trebao biti predstavljen kao novi igrač Trabzonspora. Nenad Bjelica najzaslužniji je što se ovaj transfer dogodio...

Hrvatski nogometni reprezentativac Mislav Oršić napustio je engleski Southampton te će karijeru nastaviti u turskom Trabzonsporu, kojeg odnedavno vodi hrvatski trener Nenad Bjelica.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sretan sam zbog dolaska u Trabzonspor, a s Bjelicom sam uspješno surađivao u Dinamu. On je definitivno bio najveći razlog mog dolaska u ovaj turski klub", rekao je 30-godišnji Oršić povodom dolaska u Trabzonspor koji je prije dvije sezone bio prvak Turske, dok je prošle sezone završio kao šesti.

Trabzonspor je dolazak Oršića i uspješno obavljanje liječničkih pregleda obznanio na svojim društvenim mrežama. Ostala je još formalnost samog potpisa ugovora, a tamošnji mediji navode kako je transfer vrijedan četiri milijuna eura.

Vrlo uspješno Oršić je igrao za zagrebački Dinamo od 2018. do 2023. godine, a početkom ove kalendarske godine se preselio u engleski Southampton gdje se uopće nije snašao.

Profesionalnu karijeru je počeo u zaprešićkom Interu, a još je igrao za Speziju, Rijeku, Celje, južnokorejske klubove Jeonnam Dragons i Ulsan te kineski Changchun Yatai.

Za hrvatsku reprezentaciju je odigrao 27 utakmica uz dva pogotka, a bio je i dio brončane momčadi s posljednjeg Svjetskog prvenstva gdje je postigao pogodak u utakmici za treće mjesto protiv Maroka.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!