Vodeni sportovi

Matija Marinić ostao bez finala u kanuu na divljim vodama

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 02.07.2023.
Matija Marinić ostao bez finala u kanuu na divljim vodama

Posljednji dan Europskih igara u Poljskoj, do finala u kanuu na divljim vodama nije uspio doći Matija Marinić. On je u polufinalu imao 23. vrijeme...

Hrvatski olimpijac Matija Marinić nije se uspio izboriti za nastup u finalu nadmetanja kanuista u slalomu na divljim vodama, koje se održava posljednjeg dana Europskih igara u Poljskoj.

U konkurenciji 30 natjecatelja koji su nastupili u polufinalu Marinić je imao 23. vrijeme, a u finale su se plasirala samo desetorica najbržih.

Hrvatski predstavnik je loše započeo spust dotaknuvši druga i treća vrata, što mu je donijelo četiri kaznene sekunde. Iako je bio bez pogreške do kraja staze, Marinić nije bio dovoljno brz da bi se našao među finalistima.

Na cilj je stigao u ukupnom vremenu 107.06 sekundi, zaostavši 11.54 sekunde za Slovencem Benjaminom Savšekom koji je imao najbolje vrijeme polufinala (95.52).

Mariniću čak ni vožnja bez kaznenih sekundi ne bi bila dovoljna za plasman u finale. Naime, njegovo je vrijeme bez kazni bilo 103.06 sekundi, a posljednji koji se plasirao u finale, Nijemac Franz Anton imao je rezultat ispod 100 sekundi (99.98).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!