Tenis

Petra Martić otvara Wimbledon protiv mlade češke tenisačice

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.07.2023.
Petra Martić otvara Wimbledon protiv mlade češke tenisačice
Foto: EPA

Petra Martić u prvom kolu Wimbledona za protivnicu ima mladu Čehinju Lindu Fruhvirtovu. Hrvatska tenisačica tražit će novi plasman u drugo kolo nakon što je prošlogodišnji turnir zaključila u osmini finala...

Pred nama je dva tjedna teniske uživancije u All England Clubu. Wimbledon, treći Grand Slam sezone ponudit će dosta uzbuđenja, a odmah na samom startu natjecanja gledat ćemo i hrvatske predstavnike u obje konkurencije.

Igraj na Martić - Fruhvirtova na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva će na teren Petra Martić, koja će na terenu broj 16 odraditi svoj meč prvog kola protiv vrlo neugodne mlade češke tenisačice Linde Fruhvirtove, trenutno 53. na WTA ljestvici.

Martić je na Wimbledonu tri puta dolazila do četvrtog kola, a posljednji puta to je bilo prošle godine kada je od nje bolja bila kasnija pobjednica Jelena Ribakina. Uoči dolaska u All England Club igrala je na turniru u Eastbourneu gdje je kao lucky-loser izborila četvrtfinale gdje je bolja od nje bila Madison Keys.

S druge strane, Čehinja je prije dva mjeseca napunila 18 godina, ali kako sada stvari stoje, mogla bi ostvariti lijepu karijeru. U rujnu prošle godine stigla je do svoje prve i jedine titule na WTA Touru, a bilo je to na turniru u Chennaiju.

Po pitanju prethodnih Grand Slamova, relativno nedavno završeni Roland-Garros zaključila je u prvom kolu gdje je od nje bila bolja Ribakina. Početkom godine na Australian Openu ostvarila je svoj daleko najbolji rezultat na nekom Grand Slamu.

Redom je pobjeđivala Jaimee Fourlis, Kimberly Birrell i Marketu Vondroušovu za plasman u osminu finala, ali amo je u tri seta ipak bila bolja Donna Vekić.

Dodajmo i to da će pobjednica ovog meča igrati protiv bolje iz dvoboja između Diane Parry iz Francuske i domaće predstavnice Harriet Dart.

Mjesto, vrijeme

All England Club, London, 12:00

Forma

Xiyu Wang - Linda Fruhvirtova 6:4, 6:2
Linda Fruhvirtova - Ella McDonald 6:1, 6:0
Barbora Krejčikova - Linda Fruhvirtova 6:3, 6:2
Linda Fruhvirtova - Bernarda Pera 6:1, 7:6 (3)
Linda Fruhvirtova - Elina Svitolina 6:2, 6:0

Madison Keys - Petra Martić 6:4, 6:1
Petra Martić - Beatriz Haddad Maia 6:4, 3:2 predaja
Petra Martić - Katie Boulter 6:4, 7:5
Ana Bogdan - Petra Martić 5:7, 6:4, 6:4
Petra Martić - Rebecca Marino 6:4, 3:6, 7:5

Zadnji susret

Prvi i jedini meč odigrale su u prvom kolu WTA turniru u Monastiru gdje je Maritć slavila u dva seta. Nakon jednog sata i 38 minuta igre pobijedila je sa 6:2, 7:5.

Prognoza

Hrvatska tenisačica ima daleko više iskustva na Grand Slamovima i 24 mjesta bolje je plasirana na WTA ljestvici. Iako možda ne briljira u formi, očekujemo da bi danas trebala doći do pobjede.

FOTO: EPA/KIERAN GALVIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!