Košarka

Josh Hart potvrdio nastup na Svjetskom prvenstvu, Amerikanci kompletirali roster

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.07.2023.
Josh Hart potvrdio nastup na Svjetskom prvenstvu, Amerikanci kompletirali roster
Foto: EPA

Igrač New York Knicksa Josh Hart obvezao se nastupiti s SAD-om na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Tako je kompletiran roster reprezentacije koja je zadnje Svjetsko prvenstvo osvojila 2014. godine...

Prema pisanju ESPN-ovog Adriana Wojnarowskog, Josh Hart obvezao se priključiti reprezentaciji SAD-a koja će igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igrač New York Knicksa tako će se priključiti suigraču iz kluba Jalenu Brunsonu i još desetorici suigrača u lov na najviše medalje. Smješteni su u skupini C s Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom.

Prema procjenama Fibe, Amerikanci su prvi favoriti za zlato, no s obzirom na roster kakav je mogao biti, ne bi se baš stopostotno kladili u takav ishod. Izbornik je Steve Kerr, a pomoćnici će mu biti: Erik Spoelstra, Mark Few i Tyronn Lue.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo igra se od 25. kolovoza do 10. rujna u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, a zadnji put su naslov uzeli 2014. godine. Titulu svjetskih prvaka brane Španjolci koji su drugi favoriti, nakon čega slijede: Francuzi, Australci, Slovenci, Kanađani, Nijemci i Srbi.

Roster SAD-a: Jalen Brunson, Anthony Edwards, Tyrese Haliburton, Austin Reaves, Paolo Banchero, Mikal Bridges, Josh Hart, Brandon Ingram, Jaren Jackson Jr., Cam Johnson, Walker Kessler, Bobby Portis.

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!