Nogomet

Stromsgodset u potrazi za trećom uzastopnom ligaškom pobjedom

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.07.2023.
Stromsgodset u potrazi za trećom uzastopnom ligaškom pobjedom

U posljednjem susretu 12. kola norveškog prvenstva, nogometaši Stromsgodesta gostuju kod Stabaeka. U goste stižu na krilima pobjede protiv vodećeg momčadi lige Bodo/Glimta...

Večeras je pred nama posljednja utakmica 12. kola norveške Eliteserien, a snage će odmjeriti Stabaek i Stromsgodset, dvije momčadi koje se bore za sredinu ljestvice i teško mogu prema naprijed.

Igraj na Stabaek - Stromgodset na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Stabaek se nada da i ovaj mjesec može donijeti malo više sreće, s obzirom na to da je u lipnju ispao iz Kupa od niželigaša Kjelsasa, a zatim upisao dva prvenstvna poraza (Lillestrom, Tromso) i jedan remi (Rosenborg). Unatoč lošijem periodu, još uvijek ove sezone nije izgubio kod kuće u prvenstvu.

Ipak, posebno boli spomenuti remi protiv Rosenborga u kojem je imao dva pogotka prednosti, ali nije uspio sačuvati prednost do kraja. Tako je trenutno na devetom mjestu ljestvice s 15 osvojenih bodova, dva više od današnjeg protivnika.

S druge strane, Stromsgodset je prošli tjedan također ispao iz nacionalnog Kupa gdje je bolji bio Molde koji je odigrao odličnu utakmicu i slavio s 3:0. Sada se momčad Jorgena Isnesa može u potpunosti okrenuti ligaškom natjecanju, a prevelikih promjena u početnoj postavi ne bi trebalo biti, s obzirom na to da je u osam prvenstvenih utakmica startao s istim igračima.

Nakon što je u prvih šest kola skupio samo četiri boda, Stromsgodset je u sljedećih pet osvojio deset bodova i barem malo popravio stanje na ljestvici. U prošlom kolu porazio je vodeći Bodo/Glimt, a tjedan ranije Valerengu pa će večeras tražiti treću uzastopnu pobjedu po prvi puta još od studenog 2017. godine.

Spomenuta pobjeda protiv Valerenge zasada im je jedina gostujuća u sezoni. Možemo reći, došla je u pravo vrijeme.

Što su rekli

Kevin Kabran, igrač Stabaeka: "Bilo mi je teško u zadnje vrijeme, ali to je sve dio nogometa. Dobro je vratiti se, odradio sam puni trening i sada se nadam da ću biti u momčadi. Želimo nastaviti dobar trend utakmica kod kuće, moramo pokazati našu najbolju izvedbu i nadamo se da ćemo onda uzeti sva tri boda."

Jorgen Isnes, trener Stromsgodseta: "Braut radi jako dobro, kad prvi dođe do lopte jako je opasan. Zna je zadržati, a kada se ukaže prilika i proigrati suigrača za šansu. Pobjeda protiv Bodo/Glimta bila je jako velika za mene, možda i najveća za klub i grad Drammen."

Mjesto, vrijeme, suci

Nadderud, Baerum (Norveška), 19:00

Sudac: Daniel Higraff

Nedostaju

Stabaek: Hogh (crveni karton) Kabran i Pedersen pod upitnikom

Stromgodset: (-)

Zadnji susret

Posljednji međusobni dvoboj odigran je u 19. kolu pretprošle sezone kada je dvoboj, na istom stadionu na kojem će se igrati danas, završio bez pogodaka.

Prognoza

U zadnje četiri utakmice Stabaek nije uspio pobijediti, ali zato i dalje ne zna za poraz kod kuće ove sezone. Za današnju utakmicu očekujemo da se to neće promijeniti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!