Tenis

Njemački kvalifikant zaustavio Bornu Goju već u prvom kolu Wimbledona

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.07.2023.
Njemački kvalifikant zaustavio Bornu Goju već u prvom kolu Wimbledona
Foto: Pixsell

Borna Gojo nije uspio preskočiti prvu prepreku u Wimbledonu. Prvi put u karijeri izravno je ušao u glavni ždrijeb i odmah je upisao poraz...

Borna Gojo zaustavljen je u prvom kolu Wimbledona i to u meču u kojem definitivno nije bio bez šanse za prolaz dalje. Protivnik mu je bio Maximilian Marterer, Nijemac koji je kroz kvalifikacije dohvatio glavni turnir.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Marterer je u kvalifikacijama svladao Talijana Luciana Darderija, Belgijca Gauthiera Onclina i onda u pet setova u teškom meču Mađara Fabiana Marozsana. Do sada najbolji rezultat na Grand Slam turnirima mu je četvrto kolo na Roland-Garrosu, a u Wimbledonu ima jedno drugo kolo i to iz prošle godine kada je na startu svladao umirovljenog Slovenca Aljaža Bedenea pa izgubio od Francesa Tiafoea.

Protiv Goje je prvi set dobio nakon što je hrvatski tenisač napravio break i poveo s 5:3 pa poslije toga izgubio četiri gema u nizu i set sa 7:5.

U drugom setu obojica su bili uvjerljivi na svom servisu i nisu dopustili breakove, odluka je pala u 13. igri gdje je Gojo bio spretniji i slavio s 10:8.

Činilo se da se Gojo tu potpuno vratio u meč i da može preuzeti kontrolu, međutim u treći set ušao je loše i nervozno, Marterer je odmah poveo s 3:0, imao i četiri break lopte za četvrti gem u nizu, ali nije to iskoristio. Bez obzira na to, rutinski je zadržao prednost do kraja seta.

U četvrtom setu Gojo je u prva dva gema na reternu imao break lopte koje nije iskoristio i onda je dopustio Martereru da on svoju prvu iskoristi. Nijemac je zadržao prednost do kraja meča i otišao do pobjede.

Marterer je pogodio 17 aseva, a Gojo 14, ali uz 11 dvostrukih servis pogrešaka.

Wimbledon, prvo kolo:
Maximilian Marterer (Njemačka, Q) - Borna Gojo (Hrvatska) 7:5, 6:7(8), 6:3, 6:4

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!