Tenis

Petra Martić prošla prvo kolo, Čehinja predala u trećem setu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.07.2023.
Petra Martić prošla prvo kolo, Čehinja predala u trećem setu
Foto: EPA

Petra Martić uspješno je odradila prvo kolo na Wimbledonu. Danas je za protivnicu imala Lindu Fruhvirtovu koja joj je predala sredinom trećeg seta...

Prva hrvatska predstavnica danas Petra Martić stigla je do pobjede i izborila drugo kolo Wimbledona. Meč protiv Linde Fruhvirtove trajao je nešto kraće od predviđenog.

Igraj na Wimbledon (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska tenisačica dobila je prvi, a Čehinja drugi, međutim, već je tada pozvala medicinsku minutu odmora. Kroz treći set Martić je imala break prednost, a onda joj je protivnica predala. Bilo je 7:5, 6:7, 4:1, a sve skupa trajalo je dva sata i 29 minuta.

Prvih osam gemova meča nije bilo oduzetih servisa. Kod 4:4 Martić radi break i ima servis za set, ali ga ne uspijeva iskoristiti. Međutim, odmah je napravila novi break i iz drugog pokušaja odservirala za prvi set.

Drugi set se nakratko razvijao na stranu češke tenisačice koja je povela s 5:3 i imala servis za poravnanje, ali nije ga uspjela iskoristiti.

Igrao se tie-break u kojem je bolja bila Fruhvirtova. Čehinja je zvala i medicinski time-out, ali je zaključila 13. igru sa 7:5 u svoju korist.

Odmah na startu trećeg seta Martić je napravila break i povela s 3:0, da bi joj dva gema kasnije protivnica predala meč. Ipak više nije mogla nastaviti.

U sljedećem kolu čeka je Diane Parry iz Francuske koja je u tri seta izbacila domaću predstavnicu Harriet Dart. Do sada se nisu susretale.

Wimbledon, 1. kolo:
Petra Martić - Linda Fruhvirtova 7:5, 6:7 (5), 4:1 predaja

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!