Tenis

Borna Ćorić nastavlja niz poraza u Wimbledonu, Pella ga svladao u pet setova

Branimir Korać • srijeda, 05.07.2023.
Borna Ćorić nastavlja niz poraza u Wimbledonu, Pella ga svladao u pet setova
Foto: EPA

Niz Borne Ćorića u Wimbledonu na žalost je nastavljen. Borna je upisao novi poraz i ostao na samo jednoj pobjedi na ovom turniru u karijeri...

Borna Ćorić upisao je novi poraz u Wimbledonu, još jednom nije uspio proći prvo kolo. Bio mu je ovo prvi nastup na londonskoj travi od 2018. godine, ali nije završio sretno i ostao je na jednoj pobjedi i to još iz svog prvog nastupa 2015. godine kada je s 9:7 u petom setu svladao Serhija Stahovskog.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Niti općenito na travi Borna već duže vrijeme nema turnirskih uspjeha, zadnju pobjedu ostvario je još 2019. godine u Halleu.

Meč protiv Guida Pelle započeo je još u ponedjeljak i prekinut je kod rezultata 6:3, 4:4. Jučer tenisači nisu bili na terenu, a meč je nastavljen danas.

Pella je dobio i drugi set sa 7:5 te došao nadomak pobjede, a Borna nije odustajao i uspio se vratiti u meč.

U trećem setu napravio je break u ključnom trenutku kod 5:4 i uzeo je set sa 6:4 te tako smanjio na 2-1 u setovima.

Odmah na početku četvrtog seta Ćorić se odvojio i poveo s 3:0, imao je i 15:40 za dupli break te se činilo kako meč okreće u svoju korist.

Četvrti set je uzeo sa 6:3, a onda su krenuli problemi. Nakon 1:1 u petom setu Ćorić je potpuno pao, izgubio svih pet narednih gemova i oprostio se od turnira.

Borna je imao čak 17 break lopti i iskoristio je samo tri, pogodio je 16 aseva, ali problem je bio taj pet set u kojem je puno griješio, na mreži nije bio dobar i upisao je poraz.

Wimbledon, prvo kolo:
Guido Pella (Argentina) - Borna Ćorić (Hrvatska, 13) 6:3, 7:5, 4:6, 3:6, 6:1

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!