Tenis

Donna Vekić napokon odradila meč prvog kola Wimbledona i bez problema eliminirala Kineskinju

Branimir Korać • srijeda, 05.07.2023.
Donna Vekić napokon odradila meč prvog kola Wimbledona i bez problema eliminirala Kineskinju
Foto: EPA

Donna Vekić izborila je prolaz u drugo kolo Wimbledona. Vekić je u susretu prvog kola nadigrala Shuai Zhang sa 6:2, 6:3...

Iako je trebala još u ponedjeljak odraditi svoj dvoboj prvog kola Wimbledona, a danas već igrati susret drugog kola, Donna Vekić tek sada je bila prvi put na terenu u Londonu.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kiša je "otkazala" jučerašnji dan, stvorila probleme i prvog dana te je teka danas bilo više prostora za Igru. Vekić je tako bila na terenu s Kineskinjom Shuai Zhang i rutinski je odradila posao.

Zhang je u vrlo lošoj formi, ovo joj je čak 12. uzastopni poraz, a posljednju pobjedu ostvarila je još na turniru u Lyonu u siječnju kada je svladala Madison Brengle.

Vekić i Zhang se jako dobro poznaju, ovo im je bio već sedmi međusobni dvoboj, a Zhang je još uvijek uspješnija, ima četiri pobjeda dok je ovo Donni bila treća.

Zhang je u prvom gemu meča napravila break, ali je nakon toga Vekić izdominirala, u ostatku prvog seta izgubila je samo jedan gem i Donna je uzela set sa 6:2.

U drugom setu viđen je samo jedan break i to u šestom gemu kada je Donna uzela servis protivnici i unatoč niskom postotku ubačaja prvog servisa, slavila je sa 6:2, 6:3.

U drugom kolu Vekić će igrati protiv Amerikanke Sloane Stephens koju je već jednom u Wimbledonu svladala i to 2018. godine sa 6:1, 6:3.

Wimbledon, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 20) - Shuai Zhang (Kina) 6:2, 6:3

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!