Tenis

Ćorić: 'Jako loša travnata sezona, sva tri turnira koja sam igrao osjećao sam se kriminalno na terenu'

Branimir Korać • srijeda, 05.07.2023.
Ćorić: 'Jako loša travnata sezona, sva tri turnira koja sam igrao osjećao sam se kriminalno na terenu'
Foto: EPA

Borna Ćorić poražen je u prvom kolu Wimbledona i travnati dio sezone završava bez ijedne pobjede na turnirima. Svladao ga je u pet setova Guido Pella...

Borna Ćorić nikako ne može biti zadovoljan sezonom na travi. U Wimbledonu je upisao poraz od igrača koji je miljama od svojih najboljih dana i to u pet setova nakon što je u određenom dijelu meča izgledao dobro.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nisam siguran što se dogodilo i zbog čega sam tako loše odigrao peti set. Morat ću pogledati doma meč i sve to malo izanalizirati, ali definitivno jako loša travnata sezona, sva tri turnira koja sam igrao osjećao sam se kriminalno na terenu. Jedini dobar set koji sam odigrao u ovih 4-5 tjedana je bio ovaj četvrti set. Čak i treći koji sam dobio bio je dosta prosječan, sve u svemu jako loše."

Taj četvrti set bio je dobar, ali Ćorić nije uspio nastaviti u tom ritmu.

"Osjećao sam se stvarno dobro, dobro sam slagao poen, opet sam počeo dobro servirati, ali eto u petom setu se vratila ta stara igra, pet neforsiranih forhendom po gemu, jedna dupla po gemu i rezultat ne može biti puno drugačiji nego što je bio."

Borna smatra kako nema problem s glavom na travnatoj podlozi.

"Nikada nisam imao problema s psihom, niti s forhendom i kretanjem, sa servisom i reternom koji mi je očajan zadnjih par tjedana, jedini problem koji imam je teniske prirode."

Daljnji planovi?

"Ne znam stvarno, moram se malo odmoriti, stvarno sam radio jako naporno jer sam vidio da igram dosta loše na travi. Od prvog turnira sam odlučio dosta trenirati i provesti što više vremena na travi tako da sam uložio u ovo puno truda, dosta sam razočaran. Par dana ću se odmoriti, zatim sjesti i porazgovarati s timom te vidjeti koji su mi točno planovi", rekao je Ćorić za Sportklub.

FOTO: EPA/Chema Moya

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!