Tenis

Donna Vekić protiv dobro poznate protivnice traži plasman u treće kolo Wimbledona

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.07.2023.
Donna Vekić protiv dobro poznate protivnice traži plasman u treće kolo Wimbledona
Foto: EPA

Donna Vekić danas igra susret drugog kola Wimbledona, a protivnica će joj biti Sloane Stephens. Pobjednica ovog dvoboja proći će u treće kolo...

Donna Vekić dobro je otvorila nastup u Wimbledonu i još jednom potvrdila kako se vrlo dobro snalazi na travnatim podlogama. Prva protivnica bila joj je Kineskinja Shuai Zhang koju je Vekić svladala u dva seta.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Takav start je očekivan za Donnu koja je vrlo dobra na travnatim podlogama, a uoči dolaska u Wimbledon odigrala je jako dobro i na turniru u Eastbourneu gdje je igrala u finalu i izgubila od Petre Kvitove.

Prije nego je došla do finala, pokazala je vrlo dobru formu pobjedama između ostalih i protiv Elene Ribakine i Marije Sakkari, dvije igračice koje su u Top 10, ali na ovoj podlozi Vekić ima dobre šanse protiv svakoga.

U takvom stilu nastavila je i u Wimbledonu gdje je krenula protiv iskusne Kineskinje i nije joj ostavila previše šanse. Vekić je slavila sa 6:2, 6:3 u susretu koji je bio jednosmjeran i u kojem je naša tenisačica znala iskoristiti ponuđeno.

Danas će Donna imati znatno teži posao nego što ga je imala protiv Zhang. U drugom kolu čeka je Sloane Stephens, Amerikanka za koju se tvrdilo da je prirodna nasljednica sestara Williams, ali iz raznih razloga nije ispunila ta očekivanja.

Stephens je u prvom kolu igrala protiv Šveđanke Rebecce Peterson i niti ona nije imala problema te je također slavila sa 6:2, 6:3. Kao i Donna, Stephens je tako rutinski odradila zagrijavanje za ovaj dvoboj.

Aktualna forma

Sloane Stephens:

Stephens - Peterson 6:2, 6:3
Stephens - Sabalenka 6:7, 4:6
Stephens - Putinceva 6:3, 3:6, 6:2
Stephens - Gračeva 6:2, 6:1
Stephens - Pliškova 6:0, 6:4

Donna Vekić

Vekić - Zhang 6:2, 6:3
Kvitova - Vekić 6:2, 7:6
Vekić - Sakkari 6:4, 7:6
Vekić - Avanesjan 6:2, 7:6
Vekić - Ribakina 6:7, 6:3, 6:4

Mjesto, vrijeme

London, teren broj 1, oko 16 sati

Prošli međusobni dvoboj

Stephens i Vekić dosad su se sastale tri puta, Stephens je slavila jednom, a Donna dva puta. 2018. godine na startu Wimbledona Donna je slavila sa 6:1, 6:3, a prošli dvoboj imale su iste godine u Tokiju gdje je Donna slavila s dva puta po 6:4.

Prognoza

Obje igračice su u dobroj formi, a Donni ipak ide mala prednost. U povijesti je pokazala da ima ključ za igru Stephens.

FOTO: EPA/MIGUEL SIERRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!