Rukomet

Hrvatske rukometašice saznale protivnice na predstojećem Svjetskom prvenstvu

Petar Jenjić • četvrtak, 06.07.2023.
Hrvatske rukometašice saznale protivnice na predstojećem Svjetskom prvenstvu

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija saznala je protivnice u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva koje se igra u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj. Bit će to prvi puta da se igra u tri različite države...

Tradicionalno krajem godine održava se veliko natjecanje za rukometašice, a sada je na rasporedu Svjetsko prvenstvo na kojem će nastupiti i Hrvatska.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na turniru, koji je na rasporedu od 29. studenog do 17. prosinca, nastupit će sve skupa 32 reprezentacije, a Hrvatska je smještena u skupinu A sa Švedskom, jednim od domaćina, a zatim i s Kinom i Senegalom. Svoje utakmice igrat će u Göteborgu.

Osim u Švedskoj, prvenstvo će se igrati u Danskoj i Norveškoj, u ukupno šest gradova. Osim Göteborga, to su: Helsinborg, Stavanger, Herning, Frederikshavn i Trondheim.

Drugi domaćin Norveška igra u skupini C s Južnom Korejom, Grenlandom i Austrijom, a treći domaćin Danska u skupini E s Rumunjskom, Srbijom i Čileom.

Hrvatske rukometašice do sada su ukupno sedam puta nastupile na Svjetskom prvenstvu, a u dva navrata dolazile su do četvrtfinala. Bilo je to 1997. i 2011. godine, dok na zadnjem prvenstvu u Španjolskoj prije dvije godine nisu prošle skupinu.

Skupina A:
Švedska
Hrvatska
Kina
Senegal

FOTO: HRS / Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!