Nogomet

Potencijalni Dinamov europski protivnik ispao u polufinalu Kupa

Petar Jenjić • četvrtak, 06.07.2023.
Potencijalni Dinamov europski protivnik ispao u polufinalu Kupa
Foto: Pixsell

Nogometaši Astane nisu uspjeli ući u finale kazahstanskog Kupa. U uzvratnoj utakmici polufinala uspješniji je bio Ordabasi...

U Kazahstanu se igra polufinale nacionalnog Kupa na dvije utakmice, a deblji kraj izvukla je Astana, potencijalni protivnik Dinama u pretkolu Lige prvaka.

Igraj na kvalifikacije za Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvoj utakmici na domaćem je terenu minimalno slavila protiv Ordabasija s 1:0, ali danas u uzvratu nije uspjela sačuvati prednost i ući u finale.

Nakon prvog poluvremena nije bilo golova, da bi za vodstvo domaćina u 63. minuti zabio Šahboz Umarov. Pitanje prolaska u finale nije bilo riješeno nakon 90 minuta igre pa se igralo dodatno vrijeme.

Domaćin je pobjednički pogodak postigao u sudačkoj nadoknadi prvog produžetka kada je poentirao Temirlan Erlanov, a do kraja se rezultat više nije mijenjao.

U kadru Ordabasija cijelu je utakmicu s klupe odgledao Bernardo Matić, kao i Josip Čondrić s druge strane, dok Marin Tomasov nije bio u kadru.

Astani sada slijedi prva utakmica protiv Dinamo Tbilisija u pretkolu Lige prvaka nakon čega će, u slučaju prolaska, igrati protiv zagrebačkog Dinama.

Kazahstanski kup, polufinale:
Ordabasi - Astana 2:0 nakon produžetaka

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!