Rukomet

Dobar ždrijeb za hrvatske rukometašice: 'Šansa je tu, treba je iskoristiti'

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 06.07.2023.
Dobar ždrijeb za hrvatske rukometašice: 'Šansa je tu, treba je iskoristiti'
Foto: FaH

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić i kapetanica Katarina Ježić, prokomentirali su ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo. Slažu se da je ovo prilika za dobar rezultat...

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u skupini na Svjetskom prvenstvu igrat će protiv Švedske, Kine i Senegala. Koliko god da je ždrijeb dobar, protivnice neće biti nimalo lake.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik Nenad Šoštarić dao je svoj komentar na to koga su im kuglice donijele.

"Mogu reći da je ždrijeb konačno dobar za nas. Važno je da za početak razmišljamo o skupini, tu je Švedska koja napreduje iz godine u godinu i kao domaćin naravno da ima jako visoke ambicije. Kinu vodi Natalija Derpasko i ona pokazuje jako veliki napredak, osvojila je broncu na Azijskim igrama. Senegal je bio u polufinalu Afričkog prvenstva, većina njihovih igračica rođena je i igra u Francuskoj. Uostalom, Francuz je i njihov izbornik. S druge strane, u drugom krugu, a vjerujem da ćemo biti tamo, su Crna Gora, Mađarska, Kamerun i Paragvaj. Mislim da sa svima njima možemo igrati i pruža nam se doista lijepa prilika za dobar rezultat. Naravno jako je važno da sve djevojke budu zdrave i da smo kompletni, šansa je tu, treba je iskoristiti."

Katarina Ježić, kapetanica hrvatske ženske seniorske reprezentacije istaknula je važnost i s kim se križaju. Naravno, u slučaju prolaska dalje.

"Mislim da je ždrijeb jako dobar, posebno stoga što tri reprezentacije idu dalje. Otvaraju nam se lijepe perspektive, ali jako je važno da dobro poučimo one ekipe koje nisu iz Europe. One nam u posljednje vrijeme stvaraju dosta problema (sjetite se Japana u Španjolskoj 2021. godine). Također, jako je bitno s kim se križamo u drugoj rundi. Vjerujem da s Crnom Gorom i Mađarskom koje su tamo favoriti možemo ravnopravno igrati. Uvjet za sve je naravno da smo kompletne i ne manje bitno, ostajemo u Goteborgu oba kruga, što je u zimskim uvjetima putovanja koji mogu biti jako teški, bitno."

HRS.hr

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!