Zimski sportovi

Osvajač dva Stanley Cupa s Penguinsima objavio kraj igračke karijere

Branimir Korać, HINA • petak, 07.07.2023.
Osvajač dva Stanley Cupa s Penguinsima objavio kraj igračke karijere

Dvostruki osvajač Stanley Cupa švedski hokejaš Patric Hornqvist (36) objavio je odlazak u igračku mirovinu nakon što je 15 sezona proveo u NHL ligi.

Hornqvist je posljednje tri sezone igrao za Florida Pantherse, šest godina je bio član Pittsburgh Penguinsa, a još šest Nashville Predatorsa. Igrao je i za švicarski HC Red Ice, te švedske klubove Djurgardens i Vasby.

Osvojio je dva Stanley Cupa s Penguinsima 2016. i 2017. godine, a u NHL ligi je upisao 901 nastup sakupivši 543 boda (264 gola, 279 asistencija).

"U ovom sam balonu otkad sam počeo igrati kao klinac, hokej je bio veliki dio mog života pa je naravno teško donijeti odluku. Bit će to velika tranzicija, ali sada je dobar osjećaj, radujem se ostatku života. To je najvažnija stvar," kazao je u razgovoru za Sportsblade.

Hornqvist je svoju posljednju utakmicu odigrao 3. prosinca u Seattleu kada je zadobio drugi potres mozga u mjesec dana i propustio ostatak sezone.

"Sada se osjećam dobro i nadam se da su preda mnom još mnoge dobre godine, ali sa svojom poviješću ozljeda ne želim riskirati bilo kakvu štetu u budućnosti," rekao je Hornqvist koji je u dresu švedske vrste najveći uspjeh ostvario 2018. godine osvojivši zlato na Svjetskom prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!