Rukomet

Irfan Smajlagić uz reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzeo i Borac iz Banja Luke

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 07.07.2023.
Irfan Smajlagić uz reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzeo i Borac iz Banja Luke
Foto: Davor Sajko

Irfan Smajlagić, nekadašnji proslavljeni hrvatski rukometaš, koji vodi reprezentaciju Bosne i Hercegovine, postao je i trener rukometnog kluba Borca iz Banja Luke u kojemu je potekao kao igrač...

Na predstavljanju novoga trenera u Banja Luci objavljeno je kako je Smajlagić potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produljenja. U prvom obraćanju Smajlagić je rekao kako bosanskohercegovački rukomet kasni za Europom te da je nerealno očekivati da se Borac vrati na prijeratne staze slave.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Potreban je naporan rad i posvećenost prvotimaca", rekao je Smajlagić.

Ambicije uprave Borca su značajno veće od trenutačne pozicije budući je klub proteklu sezonu u prvoj ligi BiH završio na desetom mjestu. Očekuje se borba za naslov prvaka, rekao je predsjednik kluba Igor Jovanović. Potvrdio je da se vode pregovori s više igrača oko novih dolazaka.

Irfan Smajlagić rođen je u Banja Luci, a za rukometni klub Borac je nastupao od 1978. do 1987. godine. S hrvatskom rukometnom reprezentacijom bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996. i brončani s Olimpijskih igara u Seulu 1988., svjetski doprvak s prvenstva na Islandu 1995. i zlatni na Mediteranskim igrama 1993. Trenutačno je i izbornik bosanskohercegovačke rukometne vrste.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!