Tenis

Dodig i Krajicek startaju na Wimbledonu protiv Indijaca koji su ih iznenadili na Australian Openu

Petar Jenjić • subota, 08.07.2023.
Dodig i Krajicek startaju na Wimbledonu protiv Indijaca koji su ih iznenadili na Australian Openu
Foto: EPA

U prvom kolu Wimbledona Ivan Dodig i Austin Krajicek igrat će protiv kombinacije Sriram Balaji/Jeevan Nedunchezhiyan. Bit će im to drugi međusobni dvoboj ove godine, s obzirom na to da Indijci iznenadili na startu Australian Opena...

Iako su im protivnici na startu Wimbledona trebali biti Aleksander Bublik i Luke Saville, Ivan Dodig i Austin Krajicek dobili su nove konkurente jer se spomenuti dvojac povukao s turnira.

Igraj na wimbledonske parove (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tako će na početku trećeg Grand Slama sezone kao zamjene upasti dvojica Indijaca Sriram Balaji i Jeevan Nedunchezhiyan, s kojima hrvatsko-američka kombinacija već ima povijest odigranih susreta. Ili da budemo precizniji jednoga.

Bilo je to na početku ove godine na Australian Openu gdje su Indijci isto tako upali kao zamjene te iznenadili tada pete nositelje u tri seta. Bilo je 7:6, 2:6, 6:4 nakon dva sata i 17 minuta igre. Međutim, odmah nakon toga jači su bili Francuzi Chardy i Martin.

Dodig i Krajicek igraju u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, a sve je kulminiralo osvajanjem Roland-Garrosa, nakon čega je uslijedilo osvajanje turnira u Queensu te poraz od Pavića i Mektića u finalu Eastbournea. U tom su trenutku bili na nizu od 13 pobjeda.

Hrvatski tenisač zna kako je to igrati finale Wimbledona, s obzirom na to da je prije točno deset godina stigao do njega u paru s Marcelom Melom gdje je izgubio od braće Bryan. Isto tako, zna kako je i osvojiti naslov u All England Clubu, s obzirom na to da je 2018. i 2019. trijumfirao u mješovitim parovima s Latishom Chan. Prošle sezone s Krajicekom je stigao do trećeg kola kada su morali predati meč.

S druge strane, Indijci nemaju toliko iskustva, posebno na Grand Slamovima, gdje im je upravo drugo kolo najbolji plasman. Nedunchezhiyan ima iskustva osvajanja turnira s obzirom na to da je s Rohanom Bopannom prije šest godina osvojio Chennai, a godinu dana kasnije igrao finale u Chengduu, upravo u paru s Krajicekom, ali je tada poražen od Dodiga i Pavića.

Ove sezone Indijci su zajedno igrali finale u Puneu na startu sezone, ali su izgubili od Sandera Gillea i Jorana Vliegena. Prije dolaska u London igrali su finale Challengera u Skoplju.

Mjesto, vrijeme

All England Club, London, 12:00

Prvi meč dana na terenu broj 16

Forma

Balaji/Nedunchezhiyan - Ivaška/Popirin 3:6, 4:6
Balaji/Nedunchezhiyan - Nouza/Paulson 6:7, 3:6
Balaji/Nedunchezhiyan - Bergevi/Taylor 6:3, 6:4
Balaji/Nedunchezhiyan - Drzewiecki/Zuk 6:3, 6:4
Balaji/Nedunchezhiyan - Lawson/Pervolarakis 7:6, 5:7, 10:8

Dodig/Krajicek - Mektić/Pavić 4:6, 2:6
Dodig/Krajicek - Ebden/Smith 7:5, 4:6, 10:7
Dodig/Krajicek - Broady/O'Mara 6:4, 6:4
Dodig/Krajicek - Cerundolo/Etcheverry 7:5, 6:2
Fritz/Lehečka - Dodig/Krajicek 4:6, 7:6, 3:10

Posljednji susret

Na Australian Openu početkom godine Indijci su iznenadili tada pete nositelje i svladali ih u tri seta nakon dva sata i 17 minuta provedenih na terenu.

Prognoza

S obzirom na formu u posljednje vrijeme i činjenicu da se igra na travi, Dodig i Krajicek definitivno su favoriti i sve osim današnje njihove pobjede bilo bi iznenađenje.

FOTO: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!