Nogomet

Bišćan: 'Dvije pobjede protiv Hajduka našem bi najvećem rivalu poremetile planove'

Petar Jenjić • četvrtak, 20.07.2023.
Bišćan: 'Dvije pobjede protiv Hajduka našem bi najvećem rivalu poremetile planove'
Foto: Pixsell

Trener Dinama Igor Bišćan najavio je novi derbi protiv Hajduka, ovoga puta na startu nove sezone u SuperSport HNL-u. Osvrnuo se i na eventualne transfere svojih igrača te protivnika u pretkolu Lige prvaka...

Dan uoči derbija protiv Hajduka, nogometaši Dinama predstavili su nove dresove. Domaći je standardno plavi, a gostujući je u boji nijanse korala.

Igraj na Dinamo - Hajduk SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dresove su predstavila četvorica igrača, a pristan je bio i trener Dinama Igor Bišćan koji je najavio derbi.

"Novi derbi, prvo kolo, krećemo u novo prvenstvo. Nije normalno da se igraju dva derbija u ovako kratkom roku, ali dobro je što smo u prvom pobijedili i osvojili trofej. Mislim da ćemo u puno boljem ozračju dočekati utakmicu, nego da smo je izgubili, što je i logično. Vjerujem da ćemo biti bolji, nego smo bili u prošloj, jer smo i s tom jednom utakmicom poradili na našoj formi, pripremili se za sutra. Bit ćemo spremni i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo još jednom.

Nakon utakmice u SuperSport Superkupu, bilo bi dobro za Modre pobijediti i ponovno

"Značilo bi više od tri boda. Ona prva je značila trofej, a ova je uvod u sezonu, tri boda su jako bitna s obzirom na sve što nas čeka u narednih mjesec dana. Sigurno je da u HNL-u nećemo imati najjaču momčad u svakoj utakmici. Dvije pobjede protiv Hajduka našem bi najvećem rivalu poremetilo planove i s te strane bismo napravili dobru stvar."

Hajduku se vraća Marko Livaja.

"Očekujem da budu podjednako kvalitetni. S povratkom najboljeg igrača očekuje se da budu čak i bolji, no vidjet ćemo na utakmici. Jedno je što priželjkujemo, a drugo što se dogodi. Mi ćemo biti više koncentrirani na sebe, nećemo se posebno pripremati na povratak Livaje. Superkup je dobro poslužio da još višem saznamo jedni od drugima. Tu ne bi trebalo biti prevelikih iznenađenja."

Neki od igrača Dinama, poput Livakovića, Ivanušeca i Petkovića, blizu su transfera koji bi se mogli zaključiti u svakom trenutku.

"Sigurno je da je specifična situacija, ja moram reći da na njihovom ponašanju i pristupu nisam primijetio da to utječe. Već sam ih pohvalio po tom pitanju, sigurno je da misli odlutaju i da se sve što se događa može poremetiti koncentraciju. Vidjelo se i na utakmici da je motiv tu, da žele pokazati najbolje od sebe. Ne postoji plan B, ne možete se dovoljno dobro spremiti na odlazak igrača koji je toliko važan i vrijedan. Nećemo sredstva koja ćemo dobiti za njih moći utrošiti na dovođenje igrača koji toliko vrijede. Čak i da je to slučaj, bilo bi nemoguće u kratkom vremenu dobiti igrača koji će se brzo prilagoditi i biti važan u momčad, kao ovi o kojima pričam. Moramo biti spremni reagirati i ako ništa drugo kvalitetom igrača koje ćemo dovesti toliko igra i kvaliteta ne bude patila. Vidjet ćemo hoćemo li u tome uspjeti."

Astana u pretkvalifikacijama za Ligu prvaka.

"Čvrst protivnik, posložen. Sigurno smo kvalitetniji i to ćemo morati pokazati, no neće biti lako. Put, vremenska razlika, umjetna trava koji će otežati situaciju. Prije i poslije nas čekaju prvenstvene utakmice. Bit će teško i zahtjevno, no vjerujem da ćemo to proći."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!