Košarka

Europski iskorak: Košarkaši Dinama sljedeće sezone u Alpe Adria Cupu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.07.2023.
Europski iskorak: Košarkaši Dinama sljedeće sezone u Alpe Adria Cupu

KK Dinamo Zagreb iduće sezone će premijerno igrati i jedno europsko natjecanje. Temeljem rezultata iz prošle sezone u kojoj je ostvaren plasman u četvrtfinale doigravanja na adresu kluba prošlog tjedna je stigla pozivnica za sudjelovanje u Alpe Adria Cupu u idućoj sezoni.

Sportski direktor Dinama Josip Samaržija istaknuo je kako je ovo priznanje klubu za uspjehe u proteklim godinama, ali i nova prilika za daljnji razvoj kluba.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Upravni odbor kluba je odlučio prihvatiti pozivnicu s ciljem dodatnog etabliranja našeg kluba na košarkaškoj sceni. Ovo je prilika da Dinamo upoznaju i klubovi izvan granica Hrvatske i da stvorimo novu mrežu košarkaških poznanstava. Naravno, primarni fokus nam je natjecanje u Premijer ligi gdje smo prošle sezone digli visoku ljestvicu i neće biti lako ponoviti te rezultate iduće sezone. U utakmicama Alpe Adria Cupa vidimo priliku, prvenstveno među mlađim igračima, za stjecanje prijeko potrebnog iskustva. Mlađi će tu imati priliku za dodatni razvoj u tim međunarodnim utakmicama protiv iskusnih suparnika kao ulog da jednog dana preuzmu vodeće pozicije u momčadi. Lišeni rezultatskog imperativa i postavljanja ikakvih ciljeva pred prvu momčad veselimo se natjecanju u Alpe Adria Cupu", kazao je Josip Samaržija, sportski direktor Dinama.

Jedan od stožernih igrača Ivan Vučić nadolazeće europske utakmice ove jeseni vidi kao priliku da se izađe iz hrvatskih okvira nadmetanja.

"Raduje me što ćemo imati priliku igrati s klubovima iz drugih zemalja i vidjeti gdje smo kvalitetom, na čemu moramo raditi na treninzima, isprobati neke taktičke ideje. Neće biti nimalo lako, u svim zemljama odakle dolaze momčadi u ovoj ligi se ulaže u košarku, ali sigurno je da kroz i te utakmice možemo napredovati. Ovo će biti sjajno iskustvo, ali naravno da smo svjesni kako su rezultati u Premijer ligi prioritet", kazao je Vučić.

KK Dinamo će se natjecati u konkurenciji 16 momčadi iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske. Natjecanje se odvija u četiri skupine s po četiri ekipe dvokružno. Dakle, Dinamu je garantirano minimalno šest međunarodnih utakmica, tri na domaćem parketu i tri u gostima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!