Vodeni sportovi

Španjolci i Mađari objavili popis igrača za SP: Dominiraju igrači iz dva kluba

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.07.2023.
Španjolci i Mađari objavili popis igrača za SP: Dominiraju igrači iz dva kluba
Foto: FaH

Osim što je hrvatski izbornik Ivica Tucak objavio imena igrača na koje računa za naredno Svjetsko prvenstvo u Fukuoki, isto su napravili i izbornici Španjolske i Mađarske.

Obje reprezentacije su vrlo snažne s dobro poznatim igračima i bez previše promjena u odnosu na protekla velika natjecanja. Mađari većinu reprezentacije crpe iz Ferencvarosa, a Španjolci iz Barcelonete.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mađarska nam je posebno zanimljiva jer je to reprezentacija koja je s Hrvatskom u skupini i s kojom će se Hrvatska boriti za prvo mjesto koje vodi izravno u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Izbornik Zsolt Varga u Fukuoku vodi sljedeće igrače:

Soma Vogel (Ferencvaros), Marton Levai (Vasas), Denes Varga (Ferencvaros), Vendel Vigvari (Ferencvaros), Gergo Fekete (Ferencvaros), Szilard Jansik (Ferencvaros), Zoltan Pohl (Ferencvaros), Erik Molnar (Ferencvaros), Adam Nagy (Ferencvaros), Toni Nemet (Ferencvaros), Daniel Angyal (Marseille), Krisztian Manhercz (Marseille), Marton Vamos (Olympiakos), Vince Vigvari (OSC) i Gergo Zalanki (Pro Recco).

Španjolska je potencijalni protivnik Hrvatske u nokaut fazi s obzirom da se nalazi u skupini koja se križa s hrvatskom grupom. Upravo zato je bitno osigurati prvu poziciju i izravno proći u četvrtfinale jer i osmina finala donosi vrlo teškog protivnika - Španjolsku, Srbiju ili Crnu Goru.

Španjolci u Fukuoku šalju vrlo jak roster:

Unai Aguirre (Barceloneta), Eduardo Lorrio (Sabadell), Alberto Barroso (Sabadell), Alejandro Bustos (Barceloneta), Sergi Cabanas (Jug Adriatic osiguranje), Miguel De Toro (Barceloneta), Martin Famera (Barceloneta), Alvaro Granados (Novi Beograd), Marc Larumbe (Barceloneta), Blai Mallarach (Sabadell), Alberto Munarriz (Barceloneta), Felipe Perrone (Barceloneta), Bernat Sanahuja (Barceloneta), Roger Tahull (Barceloneta) i Francisco Valera (Sabadell).

Hrvatska s Mađarskom igra u drugom kolu grupne faze 19. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!