Tenis

Pavić i Mektić traže nastavak odličnog niza na travi

Petar Jenjić • utorak, 11.07.2023.
Pavić i Mektić traže nastavak odličnog niza na travi
Foto: EPA

Pred Matom Pavićem i Nikolom Mektićem meč je osmine finala u Wimbledonu. Za protivnike će imati urugvajsko-češku kombinaciju Ariel Behar/Adam Pavlasek...

Wimbledon je u punom jeku, pa tako i turnir muških parova, na kojem i ove godine nastupaju Mate Pavić i Nikola Mektić. Osvajači 2021. godine i finalisti iz prošle godine, sjajno izgledaju na travnatoj podlozi, što nas nimalo ne začuđuje, bez obzira na nešto slabiju formu u zadnje vrijeme.

Igraj na Pavić/Mektić - Behar/Pavlasek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska kombinacija, postavljena za devete nositelje, pretrpjela je samo jedan poraz na travi ove sezone, a trenutno je na nizu od šest uzastopnih pobjeda bez izgubljenog seta. Posljednja od njih stigla je u 2. kolu u All England Clubu protiv Portugalca Francisca Cabrala i Brazilca Rafaela Matosa.

Između zajedničkih mečeva, Mektić i Pavić igrali su i međusobno dvoboj mješovitih parova u osmini finala, a kao pobjednik je izašao Splićanin koji je nakon velike borbe u tri tie-breaka s Ljudmilom Kičenok izbacio Mektića i Bernardu Peru.

Danas će se, prvi puta u svojim karijerama, susresti s urugvajsko-češkom kombinacijom Ariel Behar/Adam Pavlasek koji u prva dva kola također nisu izgubila set. U prvom su svladali Guida Andreozzija i Francisca Cerundola sa 6:1, 7:6, da bi u drugom bili bolji od Fabricea Martina i Andreasa Miesa.

Pavlasek je s Beharom debitirao u parovima na ovogodišnjem Roland-Garrosu kada su ispali u drugom kolu, pa mu je samim time ovo ujedno i najbolji plasman karijere po pitanju Grand Slamova. Većinu karijere proveo je na Futuresima i Challengerima gdje je, što u pojedinačnoj konkurenciji, što u parovima, osvojio 37 titula.

S druge strane, Beharu je ovo drugi ulazak u treće kolo Wimbledona, a do iste faze jednom je ranije dolazio i na Australian Openu i US Openu. Za razliku od kolege, ima iskustva osvajanja ATP titula u parovima, a s Gonzalom Escobarom osvojio je turnir u Beogradu prošle godine kada su upravo u finalu svladali Pavića i Mektića.

Dodajmo i to da će igrati drugi meč dana na terenu broj 8, a prije njih na teren će juniori Roberston i Fonseca. Program standardno počinje od 12 sati, tako da ih možemo očekivati iza 13:30 sati.

Mjesto, vrijeme

All England Club, drugi meč dana na terenu 8

Forma

Mektić/Pavić - Cabral/Matos 7:5, 7:6 (3)
Mektić/Pavić - Demoliner/Middelkoop 7:6 (5), 6:4
Mektić/Pavić - Dodig/Krajicek 6:4, 6:2
Mektić/Pavić - Ram/Salisbury 6:2, 6:2
Mektić/Pavić - Escobar/Nedovjesov 6:4, 6:4
Behar/Pavlasek - Martin/Mies 7:6 (3), 6:1
Behar/Pavlasek - Andreozzi/Cerundolo 6:1, 7:6 (5)
Behar/Pavlasek - Drzewiecki/Nouza 6:7 (2), 6:7 (2)
Behar/Pavlasek - Ljutarevič/Manafov 3:6, 7:5, 11:9
Behar/Pavlasek - Giustio/Nagal 6:3, 6:3

Zadnji susret

Bit će im ovo prvi međusobni susret na ATP Touru.

Prognoza

Hrvatski par igra u sjajnoj formi, što i ne začuđuje s obzirom na to da se radi o travnatoj podlozi. Sve osim pobjede Pavića i Mektića danas bilo bi veliko iznenađenje.

FOTO: EPA/Jorge Zapata

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!