Nogomet

Zrinjski u Armeniji otvara svoj europski put

Petar Jenjić • utorak, 11.07.2023.
Zrinjski u Armeniji otvara svoj europski put
Foto: FaH

Pred nogometašima Zrinjskog prva je utakmica prvog pretkola za plasman u Ligu prvaka. Protivnik je armenski Uratru, a momčad Krunoslava Rendulića u prvom susretu odlazi na gostovanje...

Zrinjski Mostar vraća se i ove sezone u kvalifikacije za Ligu prvaka nakon što je uvjerljivo osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine. U prvom pretkolu elitnog europskog klupskog natjecanja protivnik će im biti armenski Urartu.

Igraj na Urartu - Zrinjski na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dodajmo da je već pri samom polasku igrači Zrinjskog imali su problema s letom. Naime, avion je trebao poletjeti u ponedjeljak ujutro u 8 sati, a li je zbog određenih problema polazak pomaknut za tri sata kasnije.

Nisu dugo čekali po pitanju prinova i pojačanja bosanskohercegovački prvaci. Kadar je vrlo dobro popunjen i gotovo pa stopostotno spreman za nove izazove koji su započeli odigravanjem pripremnih utakmica, ukupno četiri.

Prvi protivnik bila je Mura koja je minimalno slavila s 1:0, nakon čega je slijedilo gostovanje kod Varaždina i pobjeda od 3:1. S visokih 3:0 svladali su i zagrebačku Lokomotivu, dok je u zadnjoj pripremnoj prije tjedan dana svladano Posušje s 3:1.

S druge strane, Urartu je prvenstvo Armenije osvojio s 83 boda iz 36 odigranih utakmica. To im je ukupno drugi naslov u 32 godine dugoj povijesti, a samim time i drugi izlet u Europu. U prvom su ispali od Santa Colome zbog golova u gostima, u sezoni 2014./15. Dodajmo i to da su prošlu sezonu zaključili i osvajanjem nacionalnog Kupa

Samim osvajanjem prvenstva trener Dmitri Gunko proglašen je za najboljeg trenera sezone u tamošnjoj ligi. Radi se o ruskom stručnjaku koji je veći dio trenerske karijere proveo u raznim uzrastima moskovskog Spartaka, prije neko je 2020. preuzeo Himki. Nakon toga vodio je Noah i Ararat, prije nego je prije godinu dana preuzeo sadašnji klub.

Dodajmo da je Urartu već dva puta igrao protiv BiH klubova u pretkolima Europske lige. U sezoni 2009./10. prošao je protiv Širokog Brijega s ukupnih 2:1, dok je u sezoni 2018./19. s ukupnih 5:1 bolje od njih bilo Sarajevo.

Što su rekli:

Dmitri Gunko, trener Urartua: "Znamo da je to vrlo jaka momčad koja je osvojila prvenstvo s velikom bodovnom razlikom. Radi se o dobroj ekipi s dobrim napadima i igračima. Skautirali smo ih, znamo im i prednosti i mane što moramo iskoristiti za pobjedu."

Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog: "Naša očekivanja bez obzira s kim igramo i gdje igramo su najviša. Jasno je da ne idemo tamo na izlet, isto tako smo svjesni da je to tek prvo poluvrijeme, imamo uzvrat kod kuće gdje nećemo ići grlom u jagode, ali ćemo se postaviti na način da nas zanima samo pobjeda. Domaćin će imati neku svoju računicu, težit će nadigravanju i ne očekuje nas lagan zadatak."

Mjesto, vrijeme, suci:

Urartu stadion, Jervan, 17 sati

Sudac: Philip Farrugia (Malta)

Nedostaju:

Urartu: (-)

Zrinjski: Ivan Jukić, Slobodan Jakovljević (ozljede)

Zadnji susret:

Bit će im ovo prvi međusobni dvoboj.

Prognoza:

Zrinjski ima više iskustva u europskim utakmicama i očekujemo da će danas, bez obzira na to što se radi o početku sezone, pokazati kvalitetu više i doći do pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!